En eksotisk ret med madbanan, tomat og halsbåndsvin. (©DR)

Tamalas af halsbåndsvin

Disse talamas med banan lavede Nikolaj og Jørgen i Nak & Æd, da de havde skudt et halsbåndsvin. Fyldet pakkes ind i majsblade og dampes færdige inden servering. Prøv Nikolajs opskrift her.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 madbananer
  • 400 g kød fra halsbåndsvin, bov og hals
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • røget chili efter smag
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at istandgøre bananerne, og del dem groft. Kom i en gryde og kog dem møre i vand. Sæt til side.
  2. Skær kødet i mindre tern og hak løg og hvidløg.
  3. Brun kødet i fedtstof. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det simre sammen. 
  4. Hæld hakket tomat og chili ved og krydr med salt og peber. Hæld koldt vand ved, og lad det simre indtil kødet er mørt, det hele er kogt sammen og saucen er tyk.
  5. Krydr med salt og peber, fjern fra varmen og køl let ned.
  6. Sigt vandet fra bananerne og mos dem godt.
  7. Fordel bananmos på majsbladene, og læg lidt af kødet over sammen med sovsen. Fold bladene omkring fylder så det bliver til små pakker.
  8. Kom pakkerne i en gryde med lidt vand i bunden, og damp pakkerne under låg så det hele bliver varmt og lækkert. 
  9. Løft op og server.