Uvak - eller fjordtorsken - har lyst og mildt kød. (©DR)

Tang-marineret uvak med soja

I Grønland tog Jørgen og Nikolaj i Nak & Æd på fisketur for at fange fjordtorsk, en fisk også kaldet uvak. Af fileten lavede Nikolaj blandt andet denne ret, hvor fisken marineres i tang og serveres med soja. Prøv opskriften derhjemme.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g uvak filet
    (eller torsk)
  • brede bånd af havtang
  • 2 dl soja
  • 1 dl østerssauce

Fremgangsmåde

  1. Istandgør fiskekødet og befri det for skind og ben. Skær i tykke skiver. 
  2. Lav en firkant af tang og læg fiskekødet herpå, dæk med mere tang og læg under pres. Lad dem trække sådan i to timer på køl. Tag ud.
  3. Indkog soja og østerssauce til en tyk glace.
  4. Anret fiskestykkerne på en ren sten og dryp med glace og server gerne med mere tang som pynt.