Tang-marineret uvak med soja
I Grønland tog Jørgen og Nikolaj i Nak & Æd på fisketur for at fange fjordtorsk, en fisk også kaldet uvak. Af fileten lavede Nikolaj blandt andet denne ret, hvor fisken marineres i tang og serveres med soja. Prøv opskriften derhjemme.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
800 g
uvak filet
(eller torsk)
- brede bånd af havtang
- 2 dl soja
- 1 dl østerssauce
Fremgangsmåde
- Istandgør fiskekødet og befri det for skind og ben. Skær i tykke skiver.
- Lav en firkant af tang og læg fiskekødet herpå, dæk med mere tang og læg under pres. Lad dem trække sådan i to timer på køl. Tag ud.
- Indkog soja og østerssauce til en tyk glace.
- Anret fiskestykkerne på en ren sten og dryp med glace og server gerne med mere tang som pynt.