Smagfuld og sprøde knækbrød er perfekte til tapas. (©DR)

Tapas-knækbrød

Sprøde og lækre knækbrød med frø og kerner, polentamel og parmesanost. Knækbrødene er perfekte som tilbehør til tapas og med diverse tapenader, ost og pølse på toppen. Knækbrødene bagte Christina i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dl fintvalsede havregryn
  • 2 dl solsikkekerner
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl nigellafrø
  • 2 dl polenta
  • 2 dl hvedemel
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl vand
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 håndfuld grønne oliven
  • 200 g fintrevet parmesanost
  • ½ dl saltflager til drys

Fremgangsmåde

  1. Blend solsikkekernerne i en minihakker, så de ca. bliver halveret.
  2. Bland havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, nigellafrø, salt, bagepulver, vand, olie, polenta, mel og og finthakkede oliven sammen i en skål. Konsistensen er ret klistret.
  3. Tag et passende stykke bagepapir og og læg en god klat derpå. Et andet stykke bagepapir ligges over dejen og med hænderne  arbejdes massen ud mod hjørnerne.
  4. Tag en kagerulle og rul helt ud, så knækbrødene bliver meget tynde.
  5. Tag det øverste bagepapir af og udstik runde knækbrød. Brug en lille udstikker til hullet i midten (har du ikke en udstikker kan et sodavandslåg bruges).
  6. Når alle huller er udstukket fjernes resterende dej rundt om knækbrødene, lægges tilbage til dejen og genbruges.
  7. Processen gentages til du har ca. 25-30 knækbrød.
  8. Inden de sættes i ovnen drysses de med friskrevet parmesanost og et lille nip saltflager.
  9. Bages i ca. 12-15 min. ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3