Tarte flambée
Tarte flambée eller flàmmenküeche stammer fra det Alcassiske køkken i det nordøstlige Frankrig. Det er nærmest en “hvid pizza” bortset fra at der ikke bruges gær i dejen. Den er god som en snack eller en lille frokostret.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- ca. 1 1/2 dl vand
Fyld
- 200 g flødeost
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1 æggeblomme
- salt, peber og revet muskatnød
- 3 løg i helt tynde skiver
- 300 g bacon i helt tynde skiver
- friskhakket purløg
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 275 grader. Ælt mel, salt, olie og vand sammen til en jævn dej, som ikke klistrer. Lad dejen hvile en times tid.
Del dejen i 2 lige store kugler. Bland flødeost, creme fraiche og æggeblomme og smag til med salt, peber og muskatnød.
Læg en af dejkuglerne på et stykke bagepapir, og rul den helt tyndt ud. Flyt bagepapiret over på en bageplade. Smør halvdelen af osteblandingen på dejen og fordel halvdelen af løgskiverne og baconstrimlerne på toppen.
Bag tærten, indtil dejen er gylden, tag den ud, læg den på et skærebræt og drys den med purløg. Skær den ud og servér den øjeblikkelig, mens den er rygende varm. Imens den første tarte flambée spises laves den næste.