Skønne teboller med blå birkes og et fint chokoladeflag på toppen. (©DR)

Teboller med kærnemælk og birkes

Den klassiske tebolle i en nyfortolkning med birkes og kærnemælk

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 75 g honning
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. groft salt
  • 150 g ølandshvede
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 dl hørfrøolie
  • 25 g birkes

Pensling

  • 1 stk. æg
  • 1 dl kærnemælk

Pynt

  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk

  2. Rør sammen med gær og honning

  3. Tilsæt æg og salt

  4. Rør på røremaskine 

  5. Tilsæt ølandshvede og hvede

  6. Tilsæt olie 

  7. Rist birkes

  8. Tilsæt birkes

  9. Ælt kort i hånden

  10. Hæv i ovnen ved 40-50 grader i 20 min

  11. Rul 12 boller på 45 g

  12. Hæv i ovnen ved 40-50 grader i 60 min

  13. Lav fødselsdagsflag med tempereret chokolade

  14. Varm ovnen til 200 grader

  15. Pensl med æg og kærnemælk

  16. Bag i ca. 15 min ved 200 grader (vend efter 10 min) 

  17. Køl af i 5 min

  18. Læg flag på

  19. Server