Teboller med kærnemælk og birkes
Den klassiske tebolle i en nyfortolkning med birkes og kærnemælk
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 2 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 75 g honning
- 1 stk. æg
- 2 tsk. groft salt
- 150 g ølandshvede
- 200 g hvedemel
- 0,5 dl hørfrøolie
- 25 g birkes
Pensling
- 1 stk. æg
- 1 dl kærnemælk
Pynt
- 150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Lun mælk
- Rør sammen med gær og honning
- Tilsæt æg og salt
- Rør på røremaskine
- Tilsæt ølandshvede og hvede
- Tilsæt olie
- Rist birkes
- Tilsæt birkes
- Ælt kort i hånden
- Hæv i ovnen ved 40-50 grader i 20 min
- Rul 12 boller på 45 g
- Hæv i ovnen ved 40-50 grader i 60 min
- Lav fødselsdagsflag med tempereret chokolade
- Varm ovnen til 200 grader
- Pensl med æg og kærnemælk
- Bag i ca. 15 min ved 200 grader (vend efter 10 min)
- Køl af i 5 min
- Læg flag på
- Server