Perfekt fødselsdagsboller med crunch af perlesukker og mandelflager på toppen (©DR)

Teboller med kardemomme og perlesukker

En lækker og traditionel tebolle, som gør sig godt til enhver fødselsdag.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 300 ml vand
  • 1 stk. æg
  • 600 g mel
  • 65 g sukker
  • 7 g salt
  • 50 g smør
  • 1,5 tsk. kardemomme

Desuden

  • 1 stk. æg
    (til pensling)
  • 1 håndfuld mandelflager
  • 1 håndfuld perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vandet, og herefter tilsættes ægget og det hele piskes sammen.

  2. Mel, sukker, salt og kardemomme sigtes i, og rør til dejen bliver glat og smidig - og slipper skålen. Tager ca. 10 min.

  3. Tilsæt nu smørret og pisk igen, til dejen er glat og smidig - og slipper skålen.

  4. Stil dejen til hævning i ca. 30 min. Del bollerne i 12 lige store stykker og tril dem flotte runde. Bollerne skal nu hæve i 1 time (gerne 2 timer, hvis man har tiden til det). 

  5. Bollerne pensles, drysses med mandelflager og bagefter perlesukker.

  6. De bages ved 200 grader varmluft i 10-15 min.

  7. Lad bollerne køle på en rist og server.