Bløde og dejlige teboller med et bid af søde rosiner. (©DR)

Teboller med kardemomme og rosiner

En lækker og traditionel tebolle krydret med rosiner

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 2 stk. æg
  • 5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • 150 g store rosiner
  • 3 dl lunken mælk
  • 1 pakke gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 150 g smør
  • 750 g mel
  • 1 stk. æg
    (til pensling)

Fremgangsmåde

Lav melklister

  1. Mel tilsat vand til dejen er let klistret. 

Lav dej

  1. Gæren opløses i den lunkne mælk.

  2. Æg, sukker og salt tilsættes.

  3. Først æltes 500 g af melet i og det bløde smør tilsættes sammen med de let hakkede rosiner.

  4. Bagefter æltes dejen godt igennem med de sidste 250 g mel til en let og smidig dej.

  5. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 30-45 minutter. Når dejen har hævet, æltes den igennem og formes til boller.

  6. Bollerne sættes på pladen og hæver yderligere 30-45 minutter i ovnen, hvor der sættes et fad ind med kogende vand.

  7. Dette for at gøre bollerne endnu mere luftige.

  8. Når bollerne er færdige med at hæve, tages de ud af ovnen.

  9. Herefter tændes oven på 200° og mens ovnen varmer op, pensles bollerne med æg, og melklisteret sprøjtes på i flag mønster.

  10. Bages ved 200° i ca. 15-17 minutter.