Skøn tebolle som er syndige og søde, men samtidig gode for din fordøjelse. (©DR)

Teboller med kryddermix og loppefrø

Den klassiske tebolle krydret med sunde frø og røde morbær

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 3 dl sødmælk
  • 0,5 dl creme fraiche 18%
  • 1 stk. æg
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk. loppefrøskaller
  • 2 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. kryddermix
  • 150 g hvid hvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 0,5 dl tørret røde morbær

Kryddermix

  • 5 tsk. stødt ingefær
  • 3 tsk. revet muskat
  • 3 tsk. kanel
  • 3 tsk. stødt allehånde
  • 3 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 4 tsk. knuste korn fra hel kardemomme

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og køl af. Gær røres ud i lun mælk sammen med loppefrøskaller til de kvælder op. Tilsæt smør, cremefraiche, æg, sukker salt og kryddermix.

  2. Melet æltes godt i dejen, til den er smidig og blank. Tilsæt morbær til sidst. Hæver 1 time.

  3. Deles i 12 boller og rulles flotte og runde. Efterhæver i 20 min. Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 12 min.