Ibens Teletubbie kagemand til sin søn Sigurd, som hun bagte i Den store Bagedyst. Foto: DR (©DR)

Teletubbie kagemand af wienerdej

I Den store Bagedyst sæson 5 bagte Iben denne sjove kagemand af wienerdej til sin søn Sigurd. Iben lavede kagen som en teletubbie, men udseendet kan varieres i det uendelige og lige på den måde, som gør ens fødselar glad.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Wienerdej

  • 40 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. æggeblomme
  • 500-550 g hvedemel
  • 450 g smør
    (til udrulning)
  • 1 stk. sammenpisket æg
    (til pensling)

Remonce

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan

Overtræk og pynt

  • 400 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 50 g glukose
  • evt. lidt farve

Skrift

  • evt. lidt mørk chokolade til at skrive med

Fremgangsmåde

  1. Wienerdej:
    Gæret opløses i vandet, og de andre ingredienser kommes i med melet til sidst. Stilles til hvil i ca.20 min 
  2. Dejen rulles ud, og der kommes revet, frossen smør på 2/3 af dejen. Nu er dejen klar til 3 gange foldning. Dejen hviler 5-10 min. mellem hver foldning/rulning.
  3. Dejen rulles ud og skæres til, i den figur man ønske - i dette tilfælde en teletubbies. 
  4. Remonce:
    Remoncen blandes sammen og smuldres på wienerdejen. Figuren samles, pensles med æg og hæver 15-20 min. Bages i ovnen på 185 grader i ca 20 min.  Køl af.
  5. Overtræk og pynt:
    Ælt alt godt sammen - Skal du lave en teletubbie som her, så tag lidt fra til ansigt og firkant på midten inden du farver resten.
  6. Rul og beklæd og pynt din kagemand hermed. Pynt evt. yderligere slik.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3