Du kan sagtens skifte grøntsagerne ud, men enten nogle rejer eller andet efter egen smag. (©DR)

Tempura

I programmet 'grease' laver brødrene price tempura stegte grøntsager, en lækker måde at servere grøntsager på, og det er dejlig nemt og hurtig at fremstille.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 8 stk. æggehvider
  • 0,5 dl risvin
  • 150 g mel
  • 2,5 dl vand
  • 50 g rismel

Tempuradip

  • 2 tsk. riseddike
  • 2 tsk. risvin
    (kan udelades og erstattes med riseddike)
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. revet hvidløg
  • 4 tsk. soya
    (gerne tilsmagt med yusu)
  • 5-6 spsk. sesamolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. De flydende ingredienser røres sammen, og så tilsættes de tørre. Det røres hurtigt sammen og bruges med det samme.

  2. Grøntsager efter valg - tyndt udskårne - dyppes i dejen og friteres hurtigt i rygende varm olie. Man kan også bruge fisk og skalddyr i mundrette stykker. 

Tempuradip

  1. kom ingerfær, hvidløg, sukker, salt og peber i en skål. Bland riseddike og risvin i. Rør det sammen. Kom sojaen i.

  2. Pisk/rør olien langsomt i med en gaffel. Saucen skulle gerne emulgere (tykne) lidt.