Tempura
I programmet 'grease' laver brødrene price tempura stegte grøntsager, en lækker måde at servere grøntsager på, og det er dejlig nemt og hurtig at fremstille.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 8 stk. æggehvider
- 0,5 dl risvin
- 150 g mel
- 2,5 dl vand
- 50 g rismel
Tempuradip
- 2 tsk. riseddike
-
2 tsk.
risvin
(kan udelades og erstattes med riseddike)
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. revet ingefær
- 1 tsk. revet hvidløg
-
4 tsk.
soya
(gerne tilsmagt med yusu)
- 5-6 spsk. sesamolie
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde
- De flydende ingredienser røres sammen, og så tilsættes de tørre. Det røres hurtigt sammen og bruges med det samme.
- Grøntsager efter valg - tyndt udskårne - dyppes i dejen og friteres hurtigt i rygende varm olie. Man kan også bruge fisk og skalddyr i mundrette stykker.
Tempuradip
- kom ingerfær, hvidløg, sukker, salt og peber i en skål. Bland riseddike og risvin i. Rør det sammen. Kom sojaen i.
- Pisk/rør olien langsomt i med en gaffel. Saucen skulle gerne emulgere (tykne) lidt.