Thai fiskefrikadeller, thai agurkesalat og jordnøddesovs af James Price. Fiskefarsen er af (©DR)

Thai fiskefrikadeller

Skal du have fisk i aften? Forsøg dig med noget nyt og prøv denne thai-inspirerede fiskeret af bl.a. lyssejfilet og tigerrejer krydret med karrypasta serveret med en thai agurkesalat og jordnøddesovs. Har man rester tilbage er fiskefrikadellerne perfekte til madpakker dagen efter.

Efter man har lavet farsen til fiskefrikadellerne skal de trække i en times tid, så det kan anbefales at starte med dem. Derefter skal agurkesalaten gerne trække en halv time, så det er smart at lave den umiddelbart efter.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 400 g lyssejfilet
  • 200 g tigerrejer
  • 2 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. maizena
  • 1 tsk. citrongræs
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. ingefær
  • 2 tsk. sukker
  • 2,5 spsk. fish sauce
  • 1 håndfuld koriander
  • 200 g grønne bønner
  • 1 smule neutral olie

Thai agurkesalat

  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rødløg
  • 1-2 stk. røde chili
  • 1 håndfuld koriander
  • 2-3 kviste mynte
  • 1 dl risvineddike
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk. salt

Jordnøddesauce

  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 2 spsk. groft peanutbutter
  • 1 spsk. sukker
  • 2-3 spsk. limesaft
  • 75 g peanuts
  • 1 spsk. fiskesauce

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller

  1. Skær fisken i mindre stykker og kom den i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser - bortset fra de grønne bønner. Puls-blend til farsen hænger sammen. Man kan lave den fin eller grov alt efter ønske.
  2. Skær de grønne bønner i små skiver og vend dem i farsen. Lad den trække i køleskabet i en times tid inden den formes til flade deller. Dette gøres lettest med let olierede hænder.
  3. Steg fiskefrikadellerne i rigeligt olie på panden til de er gyldne og akkurat gennemstegte.


Thai agurkesalat

  1. Til agurkesalaten skrælles, flækkes og udkernes agurken, hvorefter den skæres i ikke alt for tynde skiver.
  2. Del rødløget i kvarter og skær det derpå i ganske tynde skiver. Hak chilien ganske fint. Bland agurk, løg og vend det med en marinade af risvineddike, vand, sukker, salt og finthakket chili.
  3. Lad agurkesalaten trække i 1/2 time i køleskabet. 

Jordnøddesauce

  1. Bland alle ingredienser i en lille gryde og lad det koge forsigtigt op.
  2. Server saucen lun eller kold. Den er også god til satay.

  • Tip: Servér gerne retten med jasminris for lidt ekstra fylde.