Thai-forårsruller med sur-sød sauce (©DR)

Thai-forårsruller

Brødrene Prices opskrift på små sprøde forårsruller med svinekød, rejer og masser af kål og krydderurter. Server de varme forårsruller som en lækker snack eller en selvstændig ret.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Forårsruller

  • 250 g hakket svinekød
  • 250 g rå tigerrejer
  • 100 g risvermicelli
  • 1 stk. gulerod
  • 4-5 stk. forårsløg
  • 200 g kinakål
  • 5-6 stk. shiitakesvampe eller østershatte
  • 1-2 stk. røde chili
  • 2 spsk. frisk ingefær
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 smule lys soya
  • 1 smule sød soya
    (Ketjap Manis)
  • 1 sjat Noilly Prat
    (eller risvin)
  • 1 smule østerssovs
  • 1 smule salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)
  • 1 spsk. maizena
  • 1 pakke Frossen forårsrulledej i små plader
  • 1 l neutral olie
    (til friture)

Sur sød dip

  • 1 dl soya sauce
  • 1 dl riseddike
  • 1 tsk. chilipasta
    (efter smag)
  • 1-2 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. frisk ingefær
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 stk. thai skalotteløg
  • 1 smule palmesirup
    (eller rørsukker efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Forårsruller:
    Det er nødvendigt at forberede alle grøntsagerne, før man går i gang. Hak hvidløg, ingefær og chili og sæt til side. Rens forårsløg og skær dem fint ud. Riv guleroden på den grove side af råkostjernet. Rens og finhak svampene og snit kinakålen fint. Hak rejerne. Det bedste er at bruge rå rejer (afskallede), men kogte kan godt gå an. Risvermicellien opblødes i cirka 10 minutter i kogende vand, og afdryppes bagefter.

  2. Når alt således er forberedt, varmes olien op i en wok eller en stor stegepande. Når olien er rygende varm, kommes hvidløg, chili og ingefær ved og steges et øjeblik.

  3. Så tilsættes det hakkede svinekød, som steges, mens det bearbejdes med en paletkniv, så der ikke danner sig klumper. Kom rejerne ved og steg dem med et øjeblik. Tilsæt de øvrige grøntsager og steg dem med, til de begynder at falde sammen og blive bløde.

  4. Hak den opblødte risvermicelli groft og kom den ved. Bland det hele grundigt og smag så til med lys soya, sød soya, Noilly Prat, østerssovs og salt og peber. Lad blandingen køle helt af.

  5. Så lægger man en lille plade forårsrulledej på bordet, således at en af spidserne peger mod én selv. Læg en skefuld fyld på dejen og rul den temmelig stramt sammen. Undervejs foldes de snipper, der peger ud til siderne, ind. Den sidste snip pensles med blandingen af maizenamel og udrørt i lidt vand. Læg rullerne til side, efterhånden som de bliver færdige, med sammenføjningen nedad.

  6. Varm olien op til 180 grader og fritér rullerne i omgange, til de er sprøde og lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og servér dem med dip.

  7. Dip til ruller:
    Bland alt godt, og lad saucen trække lidt.