Lækker thai-inspireret nudelsalat efter Jamie Olivers opskrift. Her er der tilsat lidt kogt kylling. Foto: Scanpix (©DR)

Thai-inspireret nudelsalat

Prøv her en dejlig, nem og velsmagende opskrift på nudler inspireret af det thailandske køkken. Nudelsalaten efter Jamie Olivers opskrift vil tage dig med på en kulinarisk rejse hele vejen til Thailand.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 håndfuld champignoner
  • 1-2 håndfulde rucola
  • 1 pakke bønnespirer
  • 1 stk. rød peber
  • 1 stk. grøn peber
  • 2-3 stk. forårsløg
  • 1-2 håndfulde baby-spinat
  • 400 g nudler
  • 1 smule koriander
  • 1 smule mynte
  • 1 smule cashewnødder

Dressing

  • 2-3 stk. valgfrie chilier
  • 1-3 fed hvidløg
    (alt efter smag)
  • 1 smule ingefær
  • 4 stk. limefrugter
    (saften)
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 smule olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Kog nudlerne et par minutter, skyl dem over med koldt vand og lad dem dryppe/ køle af. Skær champignonerne i skiver på langs og hak rucola, peber, forårsløg og baby-spinat groft. Hak ligeledes koriander og mynte groft. Imens grøntsager og urter hakkes, bages cashewnødderne i ovnen i 5 minutter. 
  2. Til dressingen hakkes chilier, lidt hvidløg og ingefær fint og placeres i et gammelt syltetøjsglas. Dernæst hældes limesaft, soja og sesamolie over. Til sidst tilsættes 2-3 gange så meget olivenolie som limesaft. Dressingen rystes. 
  3. Bland grøntsager, bønnespirer og nudler og hæld dressing på salaten inden servering.
    TIP: Du kan tilsætte stegt eller kogt kylling til salaten.