En thailansk klassiker i familien Olsens fortolkning - med masser af kapow. (©DR)

Thailandsk panang kylling

Familien Olsen lavede den bedste thailandske ret i Maddysten, da der var asiatisk tema. Få her deres opskrift på en krydret og smagfuld panang kylling - og familien Olsen lover, at selvom de er nordjyder, så er retten fuld af kapow!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Karrypasta

  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 8 stk. tørrede chili
  • 2 stængler citrongræs
  • 1 galangarod
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. rejepasta
  • salt og peber efter smag

Panang

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 chilifrugter eller efter smag
  • 8 limeblade
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 3 spsk. karrypasta
    (se opskrift ovenfor)
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1-2 håndfulde cashewnødder
  • salt og friskkværnet peber
  • jasminris efter behov
  • frisk koriander til servering

Fremgangsmåde

Karrypasta

  1. Rist spidskommen og korianderfrø af på en tør pande ved høj varme. Tag dem af, når køkkenet er fyldt med duft – stil det til side.
  2. Læg dine tørrede chili i blød og hak dem fint. Hak citrongræs, galanga, hvidløg og løg fint.
  3. Kom først chili, galanga og løg i en morter og stød det indtil du har en fin pasta. 
  4. Kom resten af ingredienserne i – undtagen rejepasta - og stød indtil pastaen er fin og lækker. Tilsæt til sidst rejepasta.

Panang

  1. Skyl dine ris og begynd at gøre dem klar. Kog efter anvisning – brug evt. en riskoger.
  2. Skær kyllingen i ensartede strimler.
  3. Hak limeblade i strimler – husk at fjerne stilk. Hak chili fint.
  4. Varm sesamolien op i en wok. Tilsæt karrypasta – husk at rør godt rundt på panden. Tilsæt kokosmælk.
  5. På en anden pande steger du kyllingen ved høj varme.
  6. Kom den stegte kylling ned i wokken med kokosmælk og karrypasta. Tilsæt limeblade, chili og fiskesauce og rør rundt. Lad retten simre i 20 minutter og tilsæt til sidst rød strimler af rød peber.
  7. Rist cashewnødderne på en tør pande.
  8. Servér din panang med ris, rigeligt frisk koriander og ristede cashewnødder på toppen.


Opskriften findes i samlingen

Maddysten