De lune ruller er dejlige som snacks eller måske som en lille forret. (©DR)

Thailandske butterdejsruller med svinekød

Jesper bagte i Den store Bagedyst 2017 denne opskrift på lækre butterdejsruller fyldt med svinekød og krydret med krydderier som ingefær, koriander og chili. Rullerne er perfekte som snacks eller forret.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Butterdej - til dejen

  • 250 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 tsk. limesaft
  • 1,25 dl vand

Butterdej - til udrulning

  • 200 g smør
  • ca. 160 g hvedemel

Fyld

  • 10 g frisk koriander
  • 4 sjat Maggi Würze
  • 1 tsk. stærk sriracha sauce
  • 10 ml fish sauce
  • 10 g rød chili
  • 20 g frisk ingefær
  • 6 g hvidløg
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 1 æggeblomme til pensling
  • evt. sort sesam til pynt

Fremgangsmåde

Butterdej 

  1. Smuldr mel og smør sammen. Tilsæt salt og limesaft, og saml med vand til dejen er elastisk uden at ælte meget. Sæt dejen på køl til den er kold. 
  2. Bank de 200 g smør fladt med en kagerulle. Udrul dejen så den har størrelse til at blive pakket om smørret. Pak smørret ind i dejen, vend den om på den anden side, og rul dejen ud til tre gange den oprindelige længde.
  3. Fold dejen sammen med to fold. Udrul igen og fold fire gange i alt. Køl dejen i køleskab 

Fyld

  1. Hak koriander og chili fint, og riv ingefær og hvidløg. 
  2. Bland med alle de resterende ingredienser i en skål og ælt til massen er ensartet. 


Samling

  1. Udrul dejen og skær i passende stykker du kan rulle om fyldet.
  2. Pak farsen ind i dej og kom rullerne på en plade med bagepapir. Pensl med æggeblomme og drys evt. med sort sesam. Bag  rullerne ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Server lune. 

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)