Thailandske butterdejsruller med svinekød
Jesper bagte i Den store Bagedyst 2017 denne opskrift på lækre butterdejsruller fyldt med svinekød og krydret med krydderier som ingefær, koriander og chili. Rullerne er perfekte som snacks eller forret.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Butterdej - til dejen
- 250 g hvedemel
- 50 g smør
- 1 knivspids salt
- 1-2 tsk. limesaft
- 1,25 dl vand
Butterdej - til udrulning
- 200 g smør
- ca. 160 g hvedemel
Fyld
- 10 g frisk koriander
- 4 sjat Maggi Würze
- 1 tsk. stærk sriracha sauce
- 10 ml fish sauce
- 10 g rød chili
- 20 g frisk ingefær
- 6 g hvidløg
- 500 g hakket svinekød
- 1 stk. æg
- 1 æggeblomme til pensling
- evt. sort sesam til pynt
Fremgangsmåde
Butterdej
- Smuldr mel og smør sammen. Tilsæt salt og limesaft, og saml med vand til dejen er elastisk uden at ælte meget. Sæt dejen på køl til den er kold.
- Bank de 200 g smør fladt med en kagerulle. Udrul dejen så den har størrelse til at blive pakket om smørret. Pak smørret ind i dejen, vend den om på den anden side, og rul dejen ud til tre gange den oprindelige længde.
- Fold dejen sammen med to fold. Udrul igen og fold fire gange i alt. Køl dejen i køleskab
Fyld
- Hak koriander og chili fint, og riv ingefær og hvidløg.
- Bland med alle de resterende ingredienser i en skål og ælt til massen er ensartet.
Samling
- Udrul dejen og skær i passende stykker du kan rulle om fyldet.
- Pak farsen ind i dej og kom rullerne på en plade med bagepapir. Pensl med æggeblomme og drys evt. med sort sesam. Bag rullerne ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Server lune.