Thaitærte
En velsmagende tærte, med hesterejer og et væld af kraftige krydderier, der får dig til at tænke på Thailand.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
5 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdej
- 110 g smør
- 150 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 stk. æg
Fyld
- 1 stk. fed hvidløg
- 1 stk. frisk chili peber
-
2 stk.
lime
(saften fra lime)
- 1 smule soya/oyster sauce
- 30 g friskrevet ingefær
- 200 g pillede rejer
- 1 stang citrongræs
- 4-5 stk. tynde forårsløg
-
4 stk.
lange thai bønner
(grønne bønner kan også bruges)
- 100 g chili gouda ost + revet ost på toppen
- 1 tsk. rød karry
- 4-5 stk. limeblade blendet fint
- 1 smule friske koriander
- 3 stk. æg
- 2 dl kokosmælk
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Pynt
- 1 smule friske koriander
- 1 smule tyndt skåret citrongræs
- 1 smule tyndt skåret chili
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Bland mel, smør og salt til det er smuldret. Tilsæt æg og saml dejen. Læg den på køl i ca. 30 min. Blindbag ved 180 grader i ca. 15 min. + 5-7 min uden kikærter.
Fyld:
- Mariner rejer kort i olie, chili, ingefær, hvidløg og limesaft i ca. 10-15 min. Svits rød karry med olie og citrongræs. Hæld resten i sammen med oyster sauce.
- Tag gryden af varmen, fjern citrongræs og hæld blandingen i en si. Tilsæt rejerne til den lune pande og rør lidt rundt og hæld oveni grøntsagerne i sien.
- Bland kokosmælk, æg og chili gouda. Bland det hele sammen og hæld det i den forbagte tærtedej. Slut af med revet chili gouda og bag ved 200 grader i 30 min.