En lækker tærte fuld af smag, og som med sikkerhed vil få hele køkkenet til at dufte (©DR)

Thaitærte

En velsmagende tærte, med hesterejer og et væld af kraftige krydderier, der får dig til at tænke på Thailand.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 110 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg

Fyld

  • 1 stk. fed hvidløg
  • 1 stk. frisk chili peber
  • 2 stk. lime
    (saften fra lime)
  • 1 smule soya/oyster sauce
  • 30 g friskrevet ingefær
  • 200 g pillede rejer
  • 1 stang citrongræs
  • 4-5 stk. tynde forårsløg
  • 4 stk. lange thai bønner
    (grønne bønner kan også bruges)
  • 100 g chili gouda ost + revet ost på toppen
  • 1 tsk. rød karry
  • 4-5 stk. limeblade blendet fint
  • 1 smule friske koriander
  • 3 stk. æg
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Pynt

  • 1 smule friske koriander
  • 1 smule tyndt skåret citrongræs
  • 1 smule tyndt skåret chili

Fremgangsmåde

Mørdej:

  1. Bland mel, smør og salt til det er smuldret. Tilsæt æg og saml dejen. Læg den på køl i ca. 30 min. Blindbag ved 180 grader i ca. 15 min. + 5-7 min uden kikærter. 

Fyld:

  1. Mariner rejer kort i olie, chili, ingefær, hvidløg og limesaft i ca. 10-15 min. Svits rød karry med olie og citrongræs. Hæld resten i sammen med oyster sauce. 
  2. Tag gryden af varmen, fjern citrongræs og hæld blandingen i en si. Tilsæt rejerne til den lune pande og rør lidt rundt og hæld oveni grøntsagerne i sien. 
  3. Bland kokosmælk, æg og chili gouda. Bland det hele sammen og hæld det i den forbagte tærtedej. Slut af med revet chili gouda og bag ved 200 grader i 30 min.