Stegt flæsk med persillesauce er vores nationalret - prøv selv at lave den derhjemme. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Stegt flæsk med persillesauce

I programmet Price Inviterer lavede Thomas Skov denne variant af den danske nationalret stegt flæsk med persillesovs. I denne opskrift på en nem og lækker stegt flæsk og persillesovs bliver flæsket stegt i ovnen på en bagerist, og det er derfor en nem og hurtig ret at lave.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g stegeflæsk
  • 1 spsk. salt
    (efter smag)
  • 4-500 g små kartolfer
  • 1 stk. stort bundt persille
  • 1 l sødmælk
  • 50 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
    (smag saucen til)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Flæsket skæres i passende skiver, saltes grundigt, og lægges på en ovnrist, som placeres på en bradepande, beklædt med lidt aluminiumsfolie. Bag flæsket sprødt i ovnen ved 175-200 grader.

  2. Lav en opbagning med smør og mel i en gryde, melet skal bages af, til der dufter lidt af bagte kiks. Mælk lunes op i en gryde for sig og piskes lidt efter lidt, under kraftig omrøring ud i opbagningen, indtil man op når den ønskede konsistens.

  3. Hæld lidt stegefedt/sky fra flæsket i saucen, det giver både smag og salt til den. Lad den koge igennem i min. 20 min. Smag til med salt og peber og tilsæt godt med hakket persille lige inden servering.

  4. Server stegt flæsk med kogte kartofler og persillesovsen.