Prøv at dyppe din sprøde flæskesvær i frugtpulver og chokolade. Det er en overraskende lækker snack. (©DR)

Timms flæskesvær

I programmet 'Jul - med Timm, Markus og Katrine' lavede Timm disse sprøde flæskesvær, som han dryssede med frugtpulver - og også i chokolade. For det kan noget lover han. Få her opskriften til årets julesnack.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stor portion
  • forskelligt frugtpulver f.eks. solbær, citron, appelsin eller yuzu
  • evt. smeltet chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bed slagteren skære huden ud til flæskesvær. Beklæd en bradepande med bagepapir. Læg sværene enkeltvis, med fedtsiden nedad. Kom bagepapir ovenpå og læg så en bradepande ovenpå sværene, så de ligger i let pres. 
  2. Steg dem i ovnen på 150 grader i 30 minutter. Tag ud og hæld fedtet fra. 
  3. Kom dem tilbage i ovnen i 30 minutter. Tag ud og hæld fedtet fra. 
  4. Lad sværene stå og hvile i 30 minutter uden bagepladen på toppen. Tilbage i ovnen i 30-45 minutter ved 150 grader med bagepladen på toppen. 
  5. Drys forskellige frugtpulver henover efter smag. Prøv at dyppe den ene halvdel af en svær i chokolade. Det virker altså. 


Opskriften findes i samlingen

Jul - med Timm, Markus og Katrine