Turducken er meget populært i USA, specielt til Thanksgiving. Navnet turducken er en forkortelse og sammenskrivning af det amerikanske turkey (kalkun), duck (and) og chicken (kylling). (©DR)

Timms Turducken

Den originale opskrift består i al sin enkelhed af en hel kalkun, der er stoppet med fyld og en and, der igen er stoppet med fyld og en kylling. Timm Vladimir beskriver sin egen version som "en moderne og finere version end den oprindelige, der godt kan fremstå lidt vulgær og som vil tage 10 timer at lave.."

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 andebryster
  • 2 kyllingebryster
  • 1 vagtel
  • 100 g svesker
  • 1 æble
    (i grove tern)
  • 5 stilke timian
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Fjern forsigtig skindet fra ande og kyllingebrysterne. Pas på skindet ikke får huller. Det skal bruges senere.
  2. Blend det ene kyllingebryst med lidt fløde, til det blir til en lind fars. Sæt til side, på køl.
  3. Blend svesker og æbletern, til det bliver en kompot. Smag til med salt og peber og timian. Sæt til side, på køl.
  4. Læg din ene hånd oven på andebrystet og tag en kniv og skær det næsten helt igennem, næsten som skulle du lave en lomme i kødet. Fold brystet ud, så du nu har et stort, fladt stykke andebryst, Det samme gøres med kyllingebrystet.
  5. Skær så meget kød af vagtlen som du kan og skær det i små tern. Du kan bruge skroget til at lave sauce på, så smid det ikke ud.
  6. Læg et stort stykke køkkenfilm på et skærebræt. Læg de to stykker andeskind ud på filmen med den korte side pegende ind mod dig. De skal lige overlappe hinanden. Der må ikke være mellemrum imellem dem. 
  7. Smør lidt af kyllingefarsen ud på skindet og læg så det gennemskårne andebryst ovenpå skindet, i samme retning og bank lidt på det, så det er ens i tykkelsen. Drys med salt og peber. Smør lidt kyllingefars ud på andebrystet. Dette virker som lim mellem lagene og sørger for at det hele ikke falder fra hinanden, når du skærer det ud senere.
  8. Kom nu det gennemskårne kyllingebryst oven på andebrystet, igen i samme retning, og drys med salt og peber. Kom lidt kyllingefars på. 
  9. Læg en stribe sveskekompot og en stribe vagteltern på tværs af kyllingebrystet og drys med salt og peber. Nu skal det hele rulles stramt sammen. Tag i den ene ende af filmen og vend hele rullen ind over sig selv. Sørg for at stramme det, uden at mase sveskekompotten ud. Når rullen er rullet, kan du holde i begge ender af filmen og rulle det hele op, så filmen ender med stramme det hele sammen. Læg de to ender af filmen ind over rullen og kom en nyt lag film på, så det ikke ruller ud igen. Læg på køl i min 30min, gerne længere…  
  10. Tag filmen af og bind rullen op med køkkensnor, med c.a 2-3 cm mellemrum. Lidt som en rullepølse. Kom den på en kold pande og skru så panden op på 3-4 stykker. Rullen skal brunes godt og en del af andefedtet fra skindet, smeltes fra. Ca. 10 min. Så kommes panden med rullen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 25 min. Centrumstemperaturen skal være omkring de 60-62 grader. Lad den hvile 10 min og skær den så ud i tykke skiver og server med en frisk salat, eller en god brun sovs og lidt kartofler.