Timms brune sovs
Skøn opskrift på en smagfuld, brun sovs, der kan bruges til både jul og andre festlige lejligheder. I programmet 'Jul - med Timm, Markus og Katrine' lavede Timm denne sovs som tilbehør til en juleporchetta med svesker og æbler.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2-3 gulerødder
- 2-3 løg
- 2-3 stængler bladselleri
- ½ aubergine - eller de grøntsager man har
- 100 g svampe - eller de grøntsager man har
- 1 lille håndfuld friske laurbærblade
- 4 stk. stjerneanis
- 4 skiver røget bacon
- 500 g kyllingeskrog eller kyllingelår/vinger
- 1 dl tomatpuré
- ca. 1 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Efter ovnen
- 4 spsk. hvedemel
- soya og sherryeddike efter smag
- evt. fløde
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne skæres i mindre stykker og kommes i et fad. Vend i olivenolie og krydr med salt og peber.
- Kom fadet i ovnen på 180 grader og lad det stege i en times tid. Det hele skal være godt brunet af.
- Kom indholdet derefter i en stor gryde, og mas det gerne med et kartoffeljern eller ligneden, så benene knækker og det hele moses let. Kom lidt mel i gryden og lad det hele blive mere brunt.
- Kom vand på, mindst 2-3 liter. Kog i 20 minutter, skru ned og varm det færdigt i 20 minutter.
- Sigt væsken og kassér fyldet. Kog eventuelt væsken yderligere ned. Nu kan det enten fryses til juleaften, hvor det tøes op og smages til med ande- eller svinefedt på dagen, samt med citron, soya, eddike eller lignende - eller den kan bruges med det samme.
- Er sovsen stadig lidt tyndt, tyknes den med en melbolle og eventuelt lidt fløde.
- Find her også Timms opskrift på en juleporchetta med sprød svær og æbler og svesker.