Seville Juice -Bruges til mange ting i det mexicanske køkken. Jeg blander den også i min guacamole, hvis jeg alligevel har en stående. (©DR)

Timms opskrift: Braisseret svin Lechon

Med denne opskrift opnår du lækkert mørt og saftigt svinekød, der falder fra hinanden, lidt a la pulled pork. Vær opmærksom på at saltlagen tager 12 timer, marineringen 3 timer og ovnen 6 timer. Gå derfor i gang i god tid.

Tilberedningstid: 6 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. stor svinenakke
  • 1 smule bananblade
  • 1 smule salt

Mojo de ajo (marinade)

  • 6 stk. hele hvidløgsbundter
  • 200 ml olivenolie
  • 5 fed hvidløg
    (I tynde skiver)
  • 100 ml seville juice
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. spidskommen

Seville juice

  • 200 ml citronsaft
  • 100 ml appelsinsaft
  • 100 ml grapejuice

Fremgangsmåde

  1. Lad gerne svinet stå i en kold saltlage (ca. 8% salt) natten over (12 timer). Aftør det grundigt og smør nu Mojo de Ajo ind i kødet, og lad det marinere i minimum 3 timer.
  2. Pak svinet ind i bananblade, som kan bestilles på nettet, eller i almindelig folie inden det sættes i ovnen.
  3. Kødet skal braisere ved 160 grader i ca. fire-seks timer, til kødet falder helt fra hinanden. Nu plukkes kødet fra hinanden og serveres i tacos eller hjemmelavede majstortillias med syltede løg, lidt chilisauce og evt. guacamole henover. 

Mojo de ajo (marinade)

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bag de hele hvidløg i ovnen i 45-50 min, til de er helt bløde. Køl ned og pres hvidløgsfeddene ud af skallen. De skulle gerne være helt mosede nu.
  2. Varm en gryde op med olie og kom hvidløgsfeddene i, så olien tager smag af hvidløgene. Skiverne må endelig ikke tage farve. Blend nu de bagte hvidløg med hvidløgsolien og smag til med resten af krydderierne og seville juicen. 

Seville Juice 

  1. Det hele blandes sammen.