Hjemmelavet peanutbutter kan bruges i mange saucer og ellers bare som dip eller på brød. (©DR)

Timm's peanutbutter

Dejlig nem og hurtig hjemmelavet peanutbutter, der med sikkerhed vil falde i god smag hos familiens yngste. Faktisk bør man, ifølge Timm Vladimir, aldrig købe peanutbutter, men altid lave det selv.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g peanuts, ikke saltede
  • En smule peanutolie
  • En smule honning
  • En smule salt

Fremgangsmåde

  1. Fordel de mange peanuts på en varm pande uden fedtstof. De skal bare lige tage lidt farve.
  2. Lad dem køle ned og kør dem på en foodprocessor eller blender i tre-fem minutter. Stop op undervejs og skrab siderne fri til massen er fin ensartet og tyk. Tricket er at have tålmodighed. De mange peanuts skal nemlig bare blendes. Ikke andet. Men undervejs kan man godt komme i tvivl, og tro det ikke virker. Det gør det.
  3. Efter fire-fem minutter begynder den grynede masse at samle sig og blive blød og lækker, som man kender det fra dem på glas. Smag til med honning og salt. Kom massen i et glas og hæld peanutolie på toppen af massen, så det holder sig bedre.