Når du laver din tricolore is selv, kan du lave den i masser af spændende smagsvarianter. (©DR)

Tinas Tricolore is med citron, rabarber og lakrids

i Madmagasinet lavede Tina sammen med Roberto Damo fra Dolce Vita i Aarhus denne opskrift på en fantastisk trefarvet is. Opskriften er beregnet til at blive lavet på en ismaskine, men den kan laves uden, ved at røre i isen regelmæssigt mens den ligger i fryseren - men resultatet bliver ikke nær så godt. Prøv dig frem med forholdet mellem saft, sukker og vand i sorbeterne, hvis du ønsker en kraftigere eller mildere smag.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citronsorbet

  • 550 ml vand
  • 250 g sukker
  • 1 past. æggehvide
  • 220 ml citronsaft
  • 1/4 tsk. johannesbrødkernemel

Rabarbersorbet

  • 450 ml vand
  • 240 g sukker
  • 1 past. æggehvide
  • 550 ml rabarbersaft kogt ud af friske rabarber
  • 1/4 tsk. johannesbrødkernemel

lakridsis

  • 415 g mælk
  • 180 g fløde
  • 120 g sukker
  • 20 g lakridspulver
  • 1 past. æggeblomme
  • 1/4 tsk. johannesbrødkernemel

Fremgangsmåde

Citronsorbet

  1. Kog vandet.
  2. Bland citronsaft med sukker og æggehvide.
  3. Hæld det varme vand sammen med de andre ingredienser og tilføj johannesbrødkernemel under piskning.
  4. Rør rundt til sukkeret er smeltet og lad det køle ned i køleskabet.
  5. Hæld sorbeten i ismaskinen og lad den køre til isen er lækker og cremet. Tiden kan variere alt efter hvilken ismaskine man har, så følg anvisningerne.

Rabarbersorbet

  1. Skær rabarberne i små stykker. Hvis man især bruger de røde dele af rabarberstilkene, får man en flot rød farve i sorbeten.
  2. Hæld rabarberstykkerne i en skål med 150 ml vand. Blend rabarberstykkerne sammen med vandet.
  3. Pres saften, evt. ved at ligge et viskestykke over en sigte. Når det meste er dryppet af, så pres/vrid rabarberstykkerne i viskestykket.
  4. Kog resten af vandet og bland det med rabarbersaften, sukker, æggehvide og johannesbrødkernemel.
  5. Rør rundt til sukkeret er smeltet og lad det køle ned i køleskabet.
  6. Hæld sorbeten i ismaskinen og lad den køre til isen er lækker og cremet. Tiden kan variere alt efter hvilken ismaskine man har, så følg anvisningerne.

Lakridsis

  1. Bland alle ingredienserne i en gryde og varm roligt op til kogepunktet under omrøring.
  2. Når sukkeret er smeltet, så lad blandingen køle ned i køleskabet.
  3. Hæld isblandingen i ismaskinen og lad den køre til isen er lækker og cremet. Tiden kan variere alt efter hvilken ismaskine man har, så følg anvisningerne.