Tinas Tricolore is med citron, rabarber og lakrids
i Madmagasinet lavede Tina sammen med Roberto Damo fra Dolce Vita i Aarhus denne opskrift på en fantastisk trefarvet is. Opskriften er beregnet til at blive lavet på en ismaskine, men den kan laves uden, ved at røre i isen regelmæssigt mens den ligger i fryseren - men resultatet bliver ikke nær så godt. Prøv dig frem med forholdet mellem saft, sukker og vand i sorbeterne, hvis du ønsker en kraftigere eller mildere smag.
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Citronsorbet
- 550 ml vand
- 250 g sukker
- 1 past. æggehvide
- 220 ml citronsaft
- 1/4 tsk. johannesbrødkernemel
Rabarbersorbet
- 450 ml vand
- 240 g sukker
- 1 past. æggehvide
- 550 ml rabarbersaft kogt ud af friske rabarber
- 1/4 tsk. johannesbrødkernemel
lakridsis
- 415 g mælk
- 180 g fløde
- 120 g sukker
- 20 g lakridspulver
- 1 past. æggeblomme
- 1/4 tsk. johannesbrødkernemel
Fremgangsmåde
Citronsorbet
- Kog vandet.
- Bland citronsaft med sukker og æggehvide.
- Hæld det varme vand sammen med de andre ingredienser og tilføj johannesbrødkernemel under piskning.
- Rør rundt til sukkeret er smeltet og lad det køle ned i køleskabet.
- Hæld sorbeten i ismaskinen og lad den køre til isen er lækker og cremet. Tiden kan variere alt efter hvilken ismaskine man har, så følg anvisningerne.
Rabarbersorbet
- Skær rabarberne i små stykker. Hvis man især bruger de røde dele af rabarberstilkene, får man en flot rød farve i sorbeten.
- Hæld rabarberstykkerne i en skål med 150 ml vand. Blend rabarberstykkerne sammen med vandet.
- Pres saften, evt. ved at ligge et viskestykke over en sigte. Når det meste er dryppet af, så pres/vrid rabarberstykkerne i viskestykket.
- Kog resten af vandet og bland det med rabarbersaften, sukker, æggehvide og johannesbrødkernemel.
- Rør rundt til sukkeret er smeltet og lad det køle ned i køleskabet.
- Hæld sorbeten i ismaskinen og lad den køre til isen er lækker og cremet. Tiden kan variere alt efter hvilken ismaskine man har, så følg anvisningerne.
Lakridsis
- Bland alle ingredienserne i en gryde og varm roligt op til kogepunktet under omrøring.
- Når sukkeret er smeltet, så lad blandingen køle ned i køleskabet.
- Hæld isblandingen i ismaskinen og lad den køre til isen er lækker og cremet. Tiden kan variere alt efter hvilken ismaskine man har, så følg anvisningerne.