Toad in the hole er en familievenlig ret, der mætter og og smager skønt - især hvis du sørger for at lave den med pølser af god kvalitet. (©DR)

Toad-in-the-hole

Toad-in-the-hole er en traditionel engelsk ret. Den er meget enkel at lave og vil sikkert vække glæde både hos børn og voksne. Pølserne spiller hovedrollen, så det gælder om at finde nogle gode eksemplarer. Servér med en “onion gravy”.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Toad-in-the-hole

  • 210 g mel
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 4-5 kviste timian
  • Salt og peber
  • 8 kraftige pølser af svinekød
  • 3 spsk. neutral olie
  • 2 store løg
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 spsk. mel
  • 1/2 l oksefond

Onion gravy

  • 3-4 store løg
  • 2-3 spsk. neutral olie
  • 1 spsk. smør
  • 2-3 spsk. sherryvinaigre
  • 6 dl oksebouillon
  • 1 spsk. mel
  • Salt og peber og evt. lidt rørsukker

Fremgangsmåde

Bland mel, sennepspulver, salt og peber i en skål. Pisk æggene i og derpå mælken. Dejen skal være klumpfri. Lad den hvile, gerne en times tid.

Kom pølserne i en lille bradepande. Hæld olien over dem og vend rundt på dem. Bunden af bradepanden skal gerne være dækket af olie, så hvis 3 spsk. er for lidt må der tilføjes lidt ekstra.

Sæt pølserne i en 200 grader varm ovn og lad dem stege i ca. 15 minutter. Vend lidt på dem undervejs. Hæld så al dejen rundt omkring pølserne og sæt bradepanden tilbage i ovnen. Bag din “Toad-in-the-hole” i ca. 35-40 minutter til dejen er hævet op og gennembagt. Check den undervejs,- den må ikke blive for mørk.

Serveres med onion gravy, som gøres såden hér:

Løgene skæres i tynde ringe og kommes i en gryde sammen med et par spsk olie over svag varme. Så snart løgene begynder at falde sammen, kommes låg på, og løgene simrer i 10-15 minutter til de er helt møre. Så tages låget af og varmen sættes lidt op så løgene bruner. Drys en anelse mel over dem og rør jævnligt i gryden. Når de har taget farve og melet er bagt af kommes sherryvinaigre på og koges helt væk. Derpå oksebouillon og så skal sovsen simre ganske stille i 10 minutters tid. Smag til med salt og peber og evt. lidt rørsukker.