Tom kah gai - thailandsk kokossuppe med kylling og galangarod (©DR)

Tom kah gai

Tom kah gai er en klassisk thailandsk suppe med kokosmælk, kylling og galangarod. Suppen er meget smagfuld og god at varme sig på

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 dåser kokosmælk
    (ikke light)
  • 3 dl vand
  • 10 tynde skiver galangarod
    (kan erstattes med ingefærrod)
  • 1-2 stængler citrongræs
  • 5-6 stk. kaffir-limeblade
  • 2 stk. thai chili
  • 250 g champignon
  • 150 g østershatte
  • 3-400 g kyllingebryst
  • 4 spsk. fish sauce
  • 2-3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. palmesukker
    (kan erstattes med rørsukker)
  • 1 håndfuld thai basilikum
  • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Kom kokosmælk og vand i en gryde og tilsæt tynde skiver galanga eller ingefær, citrongræsstængel i mindre stykker og kaffir-limeblade. Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 10 minutter.

  2. Tilsæt champignon, skåret i kvarte eller halve alt efter størrelse, og kyllingebryst skåret i mundrette stykker.

  3. Suppen skal ikke være rygende stærk, men lidt bid skal den have. Det sørger to af de små thai-chilier for. Skær dem i papirtynde skiver og kom dem på suppen. Vask hænderne grundigt bagefter!

  4. Lad suppen simre videre til kyllingen er tilberedt, og smag suppen til med fish-sauce, limejuice og palmesukker. Og her gælder det om at finde balancen mellem det sure, det salte og det søde. Mine mål passer muligvis ikke dine smagsløg, så smag dig frem!

  • TIP: Hvis suppen mangler lidt dybde, kan man tilsætte lidt kyllingekraft.