Tom kah gai - thailandsk kokossuppe med kylling og galangarod (©DR)

Tom kah gai

Tom kah gai er en klassisk thailandsk suppe med kokosmælk, kylling og galangarod. Suppen er meget smagfuld og god at varme sig på.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 dåser kokosmælk
    (ikke light)
  • 3 dl vand
  • 10 tynde skiver galangarod
    (kan erstattes med ingefærrod)
  • 1-2 stængler citrongræs
  • 5-6 stk. kaffir-limeblade
  • 2 stk. thai chili
  • 250 g champignon
  • 150 g østershatte
  • 3-400 g kyllingebryst
  • 4 spsk. fish sauce
  • 2-3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. palmesukker
    (kan erstattes med rørsukker)
  • 1 håndfuld thai basilikum
  • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

Kom kokosmælk og vand i en gryde og tilsæt tynde skiver galanga eller ingefær, citrongræsstængel i mindre stykker og kaffir-limeblade. Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 10 minutter.

Tilsæt champignon, skåret i kvarte eller halve alt efter størrelse, og kyllingebryst skåret i mundrette stykker.

Suppen skal ikke være rygende stærk, men lidt bid skal den have. Det sørger to af de små thai-chilier for. Skær dem i papirtynde skiver og kom dem på suppen. Vask hænderne grundigt bagefter!

Lad suppen simre videre til kyllingen er tilberedt, og smag suppen til med fish-sauce, limejuice og palmesukker. Og her gælder det om at finde balancen mellem det sure, det salte og det søde. Mine mål passer muligvis ikke dine smagsløg, så smag dig frem!

TIP: Hvis suppen mangler lidt dybde, kan man tilsætte lidt kyllingekraft.