Server den thailandske suppe med lidt grønt - enten i form af thai basilikum eller frisk koriander. (©DR)

Tom Yam Goong suppe

Længes du efter varmere himmelstrøg og andre kulturer? Måske kan denne lækre thai-suppe hjælpe lidt på det. Med tigerrejer, citrongræs, ingefær og koriander indrammer den på fornemmeste vis det asiatiske køkken.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 20 stk. tigerrejer
  • 8 dl hønsebouillon
  • 12 stk. markchampignon
  • 8 stk. østershatte
  • 4-8 stk. thai skalotteløg
  • 1-2 stk. røde birds eye chilier
  • 1 tsk. tom yum paste
  • 2 spsk. fishsauce
  • 1 spsk. ingefær
  • 1 stængel citrongræs
  • 3-4 stk. kaffir lime blade
  • 1 spsk. palmesukker
    (Alternativt kan denne erstattes af rørsukker.)
  • 1-2 stk. lime
  • 1 smule frisk koriander
  • 1 smule frisk thaibasilikum

Fremgangsmåde

  1. Gør alle ingredienserne klar i forvejen og kom dem i små skåle. Selve tilberedningen af suppen tager kun et øjeblik. Rejerne afskalles og tarmstrengen fjernes (gem skallerne). Champignonerne renses og skæres i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Skalotteløgene pilles og skæres i ganske fine ringe. Ingefæren skrælles og skæres i tynde skiver og derefter i helt fine strimler. Citrongræsset bankes med bagsiden af en tung kniv og skæres derpå i helt tynde skiver. 

  2. Bring hønsefonden i kog i en gryde sammen med rejeskallerne. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter og si så skallerne fra. Kom fonden tilbage i gryden. Rør en teskefuld chilipasta i, tilsæt champignonerne og lad dem koge i et par minutter. Kom resten af ingredienserne, undtagen rejerne, i suppen og lad den koge i et par minutter smag evt. til med mere limesaft, fishsauce og palmesukker. Kom rejerne i suppen og lad den koge til de akkurat er møre. 

  3. Servér suppen øjeblikkeligt og drys med hakket koriander og thaibasilikum.