Vildt kød smager bare af mere. Her havde Jørgen skudt en white tail hjort i Texas. (©DR)

Tomahawk-kotelet af white tail

Da Nikolaj og Jørgen i Nak & Æd var i Texas, skød de hvidhalet hjort, som de lavede til lækre retter over bål. Det blev blandt andet blev til denne opskrift på møre og saftige koteletter serveret med stegte forårsløg til.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 8 koteletter med lange ribben
  • 25 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8 forårsløg
  • 4 rødløg

Fremgangsmåde

  1. Istandgør ribberne på koteletterne, så de bliver helt rene og hvide. Krydr kødet med friskkværnet peber og salt. 
  2. Smelt smør og olie på en pande, og brun kødet heri stille og roligt.
  3. Pil rødløgene og del i kvarte. Læg dem på panden med en af skæresiderne ned - vend og forsæt sådan mens de brunes. 
  4. Lad varmen falde, så kødet ikke bliver sort, men derimod steger ved stille varme. 
  5. Når kødet er stegt og rødløgene er møre, fjernes det fra varmen og trækker kort. 
  6. På panden tilsættes de hele forårsløg og steges gyldne ved høj varme på panden. Krydr med salt og peber og fjern. 
  7. Server koteletterne med de stegte forårsløg fordelt ud over.