Prøv noget helt nyt og lav en syrlig sød snack af tomater. (©DR)

Tomatlæder - snack

Tomatlæder består i al enkelhed af tomater, som man tørrer til en helt fantastisk sej og lækker konsistens i sol eller ovn. Den skal sødes, men ikke så det bliver syltetøjssød. Ideen er at det er sød-syrligt. Spis tomatlæderet som en delikat snack eller som tilbehør til ost og tapas.

Vær opmærksom på, at frugten skal bage i alt op til 12 timer.

Tilberedningstid: 8 timer Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1½ kg tomater
  • ½-1 kg sukker afhængig af tomaternes sødme

Fremgangsmåde

  1. Kog tomaterne til de er som tyk marmelade med sukkeret. Mos i foodprocessor til en pure. 
  2. Hvis man synes der bliver for meget knas, hvis alle kernerne er med, kan man mose det gennem en sigte. 
  3. Bred ud på to-tre bageplader med bagepapir.
  4. Laget skal ikke være mere end 5-6 mm tykt.
  5. Hvis det er bragende sol og luftigt kan man tørre det i solen, men den driftssikre metode er at stille det i ovnen - gerne med vamluft - ved 50 grader til det er sejt og tørt nok til at røre ved. Det tager alt efter vandindhold og ovn 8-12 timer.
  6. Tomatlæder bliver ved med at klistre, og man skal holde det på bagepapiret, lagt i en stak, og pakket ind i en plasticpose. Eller evt. rullet sammen til små cigarer, rullet i hver sit stykke bagepapir.
  7. Det er vanskeligt at skære ud med en kniv, men nemt at klippe i, eller bare flå i med fingrene.
  • Prøv også at lave Camilla Plums opskrift på frugtlæder, der minder og frugtpålæg. Børnene vil elske det.