Tomato keftedes
Disse lækre, sprøde tomat-fritters stammer fra den vulkanske ø Santorini i Grækenland.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g solmodne tomater
- 100 g feta
- 1 stort rødløg
- 2 tsk. hakket persille
- 2 tsk. hakket mynte
- 1 spsk. tørret oregano
- ca. 100 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- salt og peber
-
olie
til stegning
(jordnød)
Fremgangsmåde
- Tomaterne kvartes og kernerne fjernes. Skær derpå tomatkødet i ret små tern, drys dem med salt og læg dem i en si i en halv times tid, så saften kan løbe fra.
- Hak rødløget fint og kom det i en stor skål sammen med de hakkede tomater. De hakkede krydderurter kommes i samt fetaen som skal være fint smuldret.
- Bland melet med bagepulver og kom det ned til tomaterne. Bland det hele grundigt. Dejen skal være sammenhængende og til at forme. Tilsæt evt. lidt mere mel.
- Sæt blandingen på køl i 30 min.
- Form så små “bøffer” af dejen og steg dem i rigeligt neutral olie til de er gyldne på begge sider.