(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Tomato keftedes

Disse lækre, sprøde tomat-fritters stammer fra den vulkanske ø Santorini i Grækenland.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

  • 500 g solmodne tomater
  • 100 g feta
  • 1 stort rødløg
  • 2 tsk. hakket persille
  • 2 tsk. hakket mynte
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ca. 100 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • salt og peber
  • olie til stegning
    (jordnød)

Fremgangsmåde

  1. Tomaterne kvartes og kernerne fjernes. Skær derpå tomatkødet i ret små tern, drys dem med salt og læg dem i en si i en halv times tid, så saften kan løbe fra.
  2. Hak rødløget fint og kom det i en stor skål sammen med de hakkede tomater. De hakkede krydderurter kommes i samt fetaen som skal være fint smuldret. 
  3. Bland melet med bagepulver og kom det ned til tomaterne. Bland det hele grundigt. Dejen skal være sammenhængende og til at forme. Tilsæt evt. lidt mere mel. 
  4. Sæt blandingen på køl i 30 min.
  5. Form så små “bøffer” af dejen og steg dem i rigeligt neutral olie til de er gyldne på begge sider.