Tomatsuppe med croutoner - hurtig og nem
Tomatsuppe er en fyldig suppe, som er fantastisk nem at lave. Suppen kan serverves med sprøde croutoner - ristede brødterninger. Denne opskrift er nem og hurtig, og den er lavet af ingredienser, som man ofte har i huset.
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Suppe
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
-
1 dåse
tomatpure
(70 g)
- 1/2 tsk. sukker
- 2 dåser flåede tomater
- 4 dl bouillon
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Croutoner
-
4 skiver
brød, rug- eller franskbrød
(Kan erstattes af to boller eller hvad der nu er i huset)
- 4 tsk. olivenolie
- 1/2 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Skær løg og hvidløg i grove tern. Varm olien op i en gryde og steg løg og hvidløg – det må ikke tage farve, blot blive klart.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det hele koge godt sammen i ca. 10 minutter.
Croutoner:
- Mens suppen koger, skærer du brødet i små tern på ca 1x1 cm. Varm olien på en pande ved høj varme. Rist terningerne gyldne - husk at vende dem ofte. Drys fint salt over til sidst.
Gør suppen færdig:
- Blend suppen godt igennem, så den bliver helt ensartet. Smag til med salt og peber og server den med croutonerne.
Tip: Du kan bruge al slags brød, som du lige har i huset, til croutonerne - et par boller fra fryseren, tørt rugbrød eller franskbrød.
Du kan også servere kogt pasta (beregn ca. 50 g per person) til suppen og evt. lidt revet parmesanost.