Tørrede chili er et must til spisekammeret. (©DR)

Tørrede chili

Prøv at tørre dine egne chili, som du kan bruge året rundt i din daglige madlavning. Der er meget forskel på hvor svære chili er at tørre, men de nemmeste er de sprøde, tyndkødede Aji chili, de sværeste er tykkødede chili som Rocoto og Jalapeno. Så hvis man tørrer mange slags af gangen, skal man være opmærksom på, at de ikke er tørre samtidigt. Camilla Plum fortæller her hvordan.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

  • friske chilifrugter

Fremgangsmåde

  • Det er ikke helt nemt at tørre chili uden det rigtige sted at gøre det; de får nemt for meget varme, som gør dem kedelige i smagen, og hvis det går for langsomt, når de at tørre indvendigt , før de er tørre helt igennem.
  • Stop i tide, mens de er bøjelige og lækre. Hvis man tørrer dem til de knaser, mister de smagen. 
  • Chili har en nærmest plasticagtig sej skal, som skal forhindre fordampning i tropisk klima, og et højt sukkerindhold som holder på vandet. Så man skal altså ikke blot lade dem ligge i en skål og tørre, men tørre dem aktivt enten i ovnen ved varmluft og absolut laveste varme, eller ved at lave et simpelt tørreskab i et gammelt tæt skab. Monter en lille varmeblæser forneden, og nethylder til at tørre på. 
  • Når chilierne er tørre, skal de opbevares tørt, køligt og mørkt, ellers mister de noget af farven. Smagen holder minimum et år.