Tørret kød - beef jerky
Tørret kød, eller beef jerky, er en yndet snack i USA, som kan krydres med alverdens krydderier. Camilla Plum lavede i programmet 'Mad der holder' denne opskrift på tørret kød med hvidløg og paprika, som er en dejlig snack men også er oplagt til et godt tapasbord.
Vær opmærksom på, at kødet skal stå i køleskabet i 2-3 dage.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
0 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
-
1 kg
fedtmarmoreret oksekød
(fx tykkam)
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. tamari, japansk soja
- 1 spsk. stærk paprika
- 3 spsk. groft salt
- 3 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. muscovadosukker
- 1 smule oregano, røget paprika, knust sort peber og knust allehånd
- 1 stk. rød, mellemstærk chili, hakket fint
Fremgangsmåde
- Skær kødet i 4-5 mm tynde skiver. Rør marinaden sammen. Vend kødet i den, og stil det på køl i en lukket boks i 2-3 dage.
- Tør kødet ved svageste varme i ovnen til det er tørt, men stadig bøjeligt og tyggebart.
- Opbevares tørt og køligt, evt. i plasticpose. Holdbarhed, mange måneder.