Kokken Adam Aamann lavede i programmet Madmagasinet denne opskrift på torsk med aspargeskartofler, som er både lækker, nem og glutenfri. (©DR)

Torsk med sauce mousseline

Kokken Adam Aamann lavede i programmet Madmagasinet denne opskrift på torsk med aspargeskartofler, som er både lækker, nem og glutenfri. Fisken serveres med en sauce Mousseline, som er i familie med en hollandaisesauce.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

Fisken

  • 400 g torskeryg med skind

Tilbehør

  • 300 g aspargeskartofler
  • 1 stk. lille broccolihoved
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike

Sauce mousseline

  • 1 stk. bundt purløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. creme fraicke 38 pct.
  • 1/2 spsk. grov sennep
    (Kan erstattes af dijonsennep)
  • 1/2 stk. citron
  • 1/2 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (Efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Lav sauce mousseline:
    Start med at røre alle ingredienserne sammen og smag til med citronsaft/skal, havsalt og friskkværnet peber, stil den kolde sauce til side eller på køl og for at trække, imens du laver resten.
    Gør grøntsager klar: 
  2. Del broccolien i små buketter og skyl den i koldt vand. Skær den tørre bund af stokken og skær resten af stokken på en mandolin eller med en skarp kniv i papirstynde skiver og kom disse skiver i iskoldt vand i ca. 10 min.
    Tag derefter broccolien op af vandet og slyng dem tørre i en salatslynge, vend dem derefter i en skål med 1 spsk. æbleddike, 2 spsk. Olivenolie, salt og peber.
  3. Lav de stegte kartofler:
    Skær de kogte aspargeskartofler (gerne med skræl på) i halve på langs, og steg dem på en varm pande med 2-3 spsk. olivenolie til de er flot gyldne, og steg samtidig de rå broccolibuketter, til der har fået farve og er møre – kryder begge dele med salt og peber og hold dem varme imens du steger torsken. 
  4. Tilbered torsken:
    Skær torsken i to lige store stykker og kryder torsken med havsalt. Varm en pande godt op, så den ryger lidt kom et par spsk. olvenolie på og læg torsken på med skindsiden nedad, pres hårdt ovenpå torsken med en palet så torskeskindet er plan med panden og dermed bliver sprødt.
  5. Steg i 3-4 min alt efter tykkelse på torsken, vend torsken når der er flot stegeflade på skindet og steg videre ca.2 min på den anden side.
  6. Servering og anretning:
    Kom den stegte torsk på en tallerken med skindsiden opad, anret med de stegte lune broccoli, den råmarinerede stok, de stegte asparges kartofler og den kolde mousseline. 

Opskriften findes i samlingen

Hovedretter til nytårsaften