Toscakage
Toscakage består af mørdej og mazarinmasse, som er toppet med sprødt hasselnødde-karamelfyld.
Tilberedningstid:
1 time, 10 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdej
- 300 g hvedemel
- 150 g smør
- 100 g flormelis
- 1 stk. æg
Mazarinmasse
- 150 g ren rå marcipan
- 100 g sukker
- 65 g smør
- 2 stk. æg
Hasselnøddekaramel
- 75 g sukker
- 25 g honning
- 25 g fløde
- 25 g smør
- 75 g hasselnødder
Fremgangsmåde
Lav mørdej
- Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej.
- Dejen stilles koldt i ½ time.
- Den kolde mørdej udrulles relativt tyndt i en anelse yderligere mel.
- Udstik cirkler af den udrullede mørdej, på ca. 13 cm. i diameter.
- Hver cirkel lægges ned i hver linseform og dejen presses godt ud i kanterne og bunden. Tryk kanterne af for overflødig mørdej. Den resterende mørdej kan fryses til en senere lejlighed…
- Ælt marcipanen og sukker sammen med hænderne på bordet. Ælt smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med, tilsættes ægget ligeledes lidt ad gangen. Massen kommes op i en engangssprøjtepose uden tyl.
- De mørdejsfoerede forme fyldes nu 2/3 op med mazarinmassen og bages ved 180 gr. til de er gyldne, ca.12 minutter. De bagte mazariner vendes straks på hovedet på et nyt stykke bagepapir og afkøles helt i køleskab. ( lad formene blive på)
Hasselnøddekaramel
- Kom sukker, honning, fløde og smør i en gryde, og kog det under omrøring til en gylden karamel. Tag gryden af varmen og tilsæt de grofthakkede hasselnødder. Lad karamellen svale en anelse.
- Stryg hasselnøddekaramellen tyndt ud på de kolde kager, og bag dem igen i ovnen ved 180 grader i ca. 4- 5 minutter. Lad stadig formene være på. Afkøl tærterne helt, og befri dem fra formene.