Julianes smukke toscatærte med nødder, mazarin og chokolade. (©DR)

Toscatærte

Juliane bagte i Den store Bagedyst 2016 denne flotte toscatærte som sin favoritudfordring. Tærten indeholder en dejlig fugtig og sød mazarinmasse, toppet med hasselnødder og karamel. Kagen pyntes desuden med chokolade og et sprødt mørdejslåg. Du får Julianes opskrift her.

Tilberedningstid: 2 timer, 45 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 stk. æg

Mazarinmasse

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan
  • 1/2 stk. æg

Nøddetopping

  • 250 g hasselnødder
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. honning
  • 0,25 stk. æg
  • 50 g mørk chokolade
    (til kanten)

Fremgangsmåde

  1. Mørdej:
    Alle ingredienser æltes til en ensartet masse, og kommes i en plasticpose og lægges i fryseren i ca. 15 min. Lav imens mazarinmassen og nøddetopping.
  2. Mazarinmasse:
    Smør og sukker piskes skummende. Marcipanen rives og tilsættes til sukkermassen sammen med æg, og piskes til en ensartet masse. 
  3. Nøddetopping:
    Nødderne hakkes groft. Kog nødder, smør, sukker og honning i en gryden indtil sukkeret er smeltet. 
  4. Tag dejen ud af af fryseren og del den i to - en af 2/3 og en af 1/3. Den største del rulles ud mellem to stykker bagepapir og kommes i formen. Bunden penslesmed et sammenpisket æg. Bages i 5 min ved. 200 grader. 
  5. Tærten tages ud og mazarinmassen kommes på og bages igen i ca. 10 min til den er lysebrun.
  6. Til slut kommes nøddetoppingen på, og den sidste del af dejen rulles ud som låg - skær evt. et mønster i dejen, så man kan se ned til nøddetoppingen. Tærten bages i igen til toppen er gylden og flot. Tag ud og lad køle.
  7. Smelt chokoladen og smør den på kanten af tærten. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 6