Tre slags bruschetta med fyld. Lækre som forret. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Tre bruschetta - ristet italiensk brød

Bruschetta - som udtales brusketta - er en klassisk antipasto eller snack i Italien, som man typisk spiser, inden man kaster sig over det rigtige, store måltid. Denne opskrift på brushetta er meget nem, og er perfekt som en let forret eller som snacks. De ristede brødskiver kan varieres i det uendelige. Her er der opskrifter på tre varianter.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Brød

  • 6 skiver godt ciabattabrød

De simple

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber

Dem med tomater

  • 2 stk. tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 2 spsk. olivenolie

Bruschetta med hvidløg

  • 25 g smør
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 knivspids groft salt

Fremgangsmåde

  1. De simple
    Rist to brødskiver og gnid hver af dem med skærefladen af hvidløgsfedet, mens de stadig er varme. Dryp 1 spsk olivenolie over dem. Krydr med salt og peber.
  2. Dem med tomater
    Tomattern og finthakket rødløg blandes med olien og stilles i køleskab i mindst ½ time før det skal bruges. Rist to brødskiver og kom fyldet på.
  3. Bruschetta med hvidløg
    Smelt 25 gram smør og bland det med 1 -2 knuste fed hvidløg. Dryp det smeltede hvidløgssmør ud over de ristede ciabattabrød. Drys med lidt groft salt og server!