Tre slags nemme æbleskiver

Af denne nemme æbleskivedej kan du lave 28 lækre æbleskiver. Du kan lave tre slags af den samme dej: Helt almindelige, æbleskiver med æblestykker i, og en lækker morgenmadsvariant med bacon og løgkompot. Skøn og nem opskrift til æbleskiverne på den første søndag i advent. Du får også tips til, hvordan æbleskiverne får den flotte, runde form.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 270 g mel
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. natron
  • 5 dl kærnemælk
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. sukker
  • 1 stk. æble
  • 100 g stegt bacon
  • 100 g smør
    (Til stegning)

Løgkompot med balsamicoeddike

  • 2 stk. rødløg, store
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 4 spsk. sukker
  • 0,5 dl vand

Fremgangsmåde

Se videoen herunder, hvordan du laver æbleskiverne

  1. Lav dejen til æbleskiverne:
    Del æggene og læg hviderne i en skål og æggeblommerne i en anden.
  2. Pisk hviderne stive. Det tager tre-fem minutter.
  3. Hæld mel, sukker, salt, natron og kærnemælk ned i skålen med æggeblommerne, og pisk det godt sammen.
  4. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen, indtil det er blevet til en luftig, ensartet dej. Hæld dejen i en kande og lad den hvile i ca. 10 minutter på bordet.
  5. Varm æbleskivepanden godt op. Put smør i hver hulning og fyld æbleskive dej i - fyld dej i, indtil ca. 0,5 cm fra den øverste kant.
  6. Når de bobler godt i kanten, og du kan mærke, at de slipper kanten lidt, er det tid til at vende dem.
  7. Brug en strikkepind eller et grillspyd af træ til at vende æbleskiverne. Første gang skal de vendes på højkant - altså en kvart omgang, hvorefter du kan komme enten bacon eller æblestykker i - eller ingenting, hvis du vil have de helt klassiske æbleskiver.
  8. Dernæst fylder du en lille skefuld dej ind i hulningen, og vender nu æbleskiverne helt rundt. De skal i alt bage ca. 10 minutter ved lidt over middel varme.
  9. Lav kompotten af rødløg og balsamico:
    Skær løgene i tern, og varm dem i en gryde i olivenolien – de skal ikke tage farve.
  10. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog kompotten i ca. et kvarter. Smag til med sukker og lidt salt.
  • TIP Server de klassiske æbleskiver og æbleskiverne med æblestykker med hindbærmarmelade og flormelis. Baconæbleskiverne serveres med løgkompotten og er en perfekt æbleskive til morgenmad eller frokost.
  • Æbleskiverne er bedst, lige når de er bagt, men de kan også laves i forvejen og dernæst varmes ca. 10 minutter i ovnen ved 180 grader.