Tre slags nemme æbleskiver
Af denne nemme æbleskivedej kan du lave 28 lækre æbleskiver. Du kan lave tre slags af den samme dej: Helt almindelige, æbleskiver med æblestykker i, og en lækker morgenmadsvariant med bacon og løgkompot. Skøn og nem opskrift til æbleskiverne på den første søndag i advent. Du får også tips til, hvordan æbleskiverne får den flotte, runde form.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 270 g mel
- 0,5 tsk. salt
- 0,5 tsk. natron
- 5 dl kærnemælk
- 2 stk. æg
- 1 tsk. sukker
- 1 stk. æble
- 100 g stegt bacon
-
100 g
smør
(Til stegning)
Løgkompot med balsamicoeddike
- 2 stk. rødløg, store
- 1 spsk. olivenolie
- 4 spsk. balsamicoeddike
- 4 spsk. sukker
- 0,5 dl vand
Fremgangsmåde
Se videoen herunder, hvordan du laver æbleskiverne
- Lav dejen til æbleskiverne:
Del æggene og læg hviderne i en skål og æggeblommerne i en anden. - Pisk hviderne stive. Det tager tre-fem minutter.
- Hæld mel, sukker, salt, natron og kærnemælk ned i skålen med æggeblommerne, og pisk det godt sammen.
- Vend æggehviderne forsigtigt i dejen, indtil det er blevet til en luftig, ensartet dej. Hæld dejen i en kande og lad den hvile i ca. 10 minutter på bordet.
- Varm æbleskivepanden godt op. Put smør i hver hulning og fyld æbleskive dej i - fyld dej i, indtil ca. 0,5 cm fra den øverste kant.
- Når de bobler godt i kanten, og du kan mærke, at de slipper kanten lidt, er det tid til at vende dem.
- Brug en strikkepind eller et grillspyd af træ til at vende æbleskiverne. Første gang skal de vendes på højkant - altså en kvart omgang, hvorefter du kan komme enten bacon eller æblestykker i - eller ingenting, hvis du vil have de helt klassiske æbleskiver.
- Dernæst fylder du en lille skefuld dej ind i hulningen, og vender nu æbleskiverne helt rundt. De skal i alt bage ca. 10 minutter ved lidt over middel varme.
- Lav kompotten af rødløg og balsamico:
Skær løgene i tern, og varm dem i en gryde i olivenolien – de skal ikke tage farve. - Tilsæt de øvrige ingredienser og kog kompotten i ca. et kvarter. Smag til med sukker og lidt salt.
- TIP Server de klassiske æbleskiver og æbleskiverne med æblestykker med hindbærmarmelade og flormelis. Baconæbleskiverne serveres med løgkompotten og er en perfekt æbleskive til morgenmad eller frokost.
- Æbleskiverne er bedst, lige når de er bagt, men de kan også laves i forvejen og dernæst varmes ca. 10 minutter i ovnen ved 180 grader.