Mette Blomsterbergs skønne og fugtige kransekager med trøffelcreme og pistacienøddder. (©DR)

Trøffeldrømme

De smager som en drøm. En trøffeldrøm. Konditor Mette Blomsterberg lavede i programmet 'Det søde liv' denne opskrift på de lækreste kager med kransekagemasse, en mørk chokolade-trøffelcreme og pistacienødder. En sand himmerigsmundfuld, der er lige til at spise.

Skal trække natten over

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Trøffelcreme

  • 200 g mørk chokolade 64 %
  • 3 dl piskefløde
  • 2 blade husblas

Kransekagemasse

  • 150 g rørsukker
  • 70 g æggehvider
  • 350 g ren rå marcipan

Abrikosgele

  • 3 blade husblas
  • 4 stk. tørrede abrikoser
  • 50 g sukker
  • 1 dl vand

Pynt og anretning

  • 100 g syltet appelsinskal
  • 300 g chokolade
  • 25 g usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde

  1. Trøffelcreme:
    Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden bringes i kog og tages af varmen. Chokoladen hakkes fint og kommes i den stadigt varme fløde. Rør til chokoladen er smeltet helt.
  2. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme chokolade-fløde. Rør igen til alt husblassen er smeltet. Den færdige trøffelcreme kommes op i en ren skål og stilles i køleskab minimim 4 timer eller gerne til næste dag.
  3. Kransekagemasse:
    Sukker og æggehvider røres sammen i en lille skål, lad det trække ca. 1 time, for at opløse sukkeret. Sukkerhviden tilsættes marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet. Den færdige kransekagemasse kommes op i en stofsprøjtepose med en kruset tylle.
  4. Kransekagemassen sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir til små flade lige store ovaler, ca. 5 X 3 cm. Halvdelen af ovalerne drysses med en anelse syltet appelsin, og den anden halvdel skal være uden. Forestil dig, at vi har en kransekagebund uden appelsin og et kransekagelåg med appelsin. Alle ovalerne bages ved 200 grader til de er let gyldne ca. 10 - 12 minutter og afkøles helt. 
  5. Abrikosgelé:
    Husblassen lægges i blød i ½ liter koldt vand i en ½ time. Kog abrikoserne, sukker og vand op i en gryde med låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå fem minutter. Vrid husblassen fri for vand og kom den op i den stadig varme abrikosblanding. Sigt hele herligheden. Anvend geléen efter 10 minutter eller opvarm den let, hvis det er nødvendigt. 
  6. De afkølede appelsin ovaler pensles med tyktflydende lun gelé og drysses med en anelse finthakket pistacie. Lun eventuelt geléen en anelse, hvis den bliver for stiv. De afkølede "neutrale" ovaler stilles klar foran dig.
  7. Den kolde trøffelcreme piskes kort med en håndmikser og kommes op i en sprøjtepose med glat tylle. Cremen sprøjtes sirligt på de neutrale bunde. De penslede appelsinovaler lægges nu oven på den sprøjtede trøffelcreme som top.
  8. Pres let ned, så toppene hæfter til cremen. Trøffeldrømmene stilles i fryseren 2-3 timer. Chokoladen smeltes/tempereres over vandbad. Kanterne på trøffeldrømmene dyppes hele vejen rundt i den tempererede chokolade. De færdige trøffeldrømme opbevares på køl.