Glaze, guld og glimmer giver denne kage et galaktisk look, der kan fascinere dine gæster. (©DR)

Tropisk galakse-kage med banan, nøddekrokant, lime og gold ganache

I Juniorbagedysten brugte Karl bare to timer på denne kage, men han anbefaler, at man bruger mere tid på den, så den ender ud med et pænere resultat.

I Juniorbagedysten brugte Karl bare to timer på denne kage, men han anbefaler, at man bruger mere tid på den, så den ender ud med et pænere resultat.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bananbund

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 225 g modne bananer
  • 75 g mørk chokolade

Gold ganache

  • 200 g gold chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • Salt efter smag

Nøddekrokant

  • 50 g hasselnødder
  • 75 g sukker

Lime mousse

  • 3 blade husblas
  • 200 g piskefløde
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 100 g sukker
  • Limesaft fra 2 lime
  • 1 tsk. revet limeskal

Samling af bunde

  • 2 banankagebunde
  • Gold ganache
  • Den hakkede nøddekrokant
  • Din limemousse

Glaze (skal laves cirka 1 time før, den skal bruges)

  • 4 blade husblas
  • 150 g sukker
  • 1,25 dl sødmælk
  • 30 g glukosesirup
  • 150 g hvid chokolade
  • Mørkeblå farve
  • Perlemorpulver til glaze

Marcipanbånd

  • 300 g marcipan
  • 150 g flormelis
  • 40 g glukosesirup
  • Blå pastafarve

Samling af kagen

  • Din samlede kage
  • Din glaze
  • Dit marcipanbånd
  • Guldstøv, spiseligt glimmer og stjerner

Fremgangsmåde

Bananbund

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål.
  3. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle en smule af og rør det i æggesnapsen.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt den i dejen.
  5. Mos bananerne med en gaffel og vend mosen i dejen.
  6. Hak chokoladen og kom den i dejen.
  7. Fordel dejen i 2 smurte forme på 18 cm.
  8. Bag bunden i ca. 25 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden.
  9. Stil i fryseren i ca. 20 minutter.

Gold ganache

  1. Varm fløden op i en lille gryde, til den er lige under kogepunktet.
  2. Hæld fløden op i chokoladen og lad det stå kort.
  3. Rør rundt i midten af blandingen, til det samler sig til en blank masse.
  4. Smag til med salt.

Nøddekrokant

  1. Smelt sukker på en pande, indtil det har en gyldenbrun farve. Det tager 5-10 min.
  2. Hæld nødderne på panden og rør rundt i 1-2 min.
  3. Nødderne spredes ud i silikone form og afkøles.
  4. Når massen er afkølet hakkes det til mindre stykker.

Lime mousse

  1. Sæt husblassen i blød i koldt vandt i ca. 10 minutter.
  2. Pisk creme fraiche og sukker i omkring 5 minutter indtil al sukkeret er opløst.
  3. Pisk fløden let. Den må ikke piskes helt stiv.
  4. Lun limesaft og skal i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når det begynder at dampe – så er det lige under kogepunktet. Tilsæt straks husblas og rør godt rundt, indtil det er helt smeltet.
  5. Tilsæt et par skefulde af cremefraichen i limesaften og bland godt.
  6. Hæld nu limesaften over i resten af cremefraichen og bland godt.
  7. Vend flødeskummet i creme fraiche-blandingen.

Samling af bundene

  1. Kom kageplast i formene.
  2. Kom en bananbund i formen.
  3. Smør gold ganche på den, drys med nøddekrokant.
  4. Kom den anden bananbund i formen.
  5. Kom limemousse på toppen, og kom i fryseren i min 2 timer.

Glaze (skal laves cirka 1 time før, den skal bruges)

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  2. Kom sukker, sødmælk og glukosesirup i en gryde og bring det i kog under omrøring - til sukkeret er opløst.
  3. Tag gryden af varmen.
  4. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i mælkeblandingen.
  5. Kom chokoladen i et højt litermål, tilsæt perlemor pulver og hæld den varme husblasblanding heri. Lad blandingen stå i ca. 1 min - til chokoladen er smeltet.
  6. Kom pastafarve på stavblenderkniven.
  7. Hold litermålet skråt og før en stavblender langsomt ned i blandingen. Blend glazen til den er helt jævn - hold stavblenderen nede i glazen hele tiden, så der ikke dannes luftbobler. Tag stavblenderen langsomt op igen, hold stadig litermålet skråt.
  8. Bank litermålet ned i bordpladen et par gange for at få eventuelle luftbobler op til overfladen og fjern luftboblerne med en ske.
  9. Hæld glazen gennem en finmasket sigte over i en kande eller beholder med hældetud. Fjern igen eventuelle luftbobler med en ske. Dæk glazen med husholdningsfilm, så filmen rører glazen.
  10. Kom glazen i køleskabet og afkøle til ca. 32°- tjek temperaturen af og til med et termometer. Det tager ca. 1 time.

Marcipanbånd

  1. Ælt alle ingredienserne til en homogen masse.
  2. Mål kagen op.
  3. Rul et marcipanbånd ud i højden og længden, du målte din kage (læg 2 cm til, så du er sikker på at have nok).
  4. Kom lidt flormelis på båndet, og rul forsigtigt båndet sammen til en rulle.

Samling af kagen

  1. Tag kagen ud af formen.
  2. Hæld forsigtigt glazen over moussen og lad det overskydende glaze løbe af i 1-2 min.
  3. Rul marcipanbåndet på kagen. Pensl det evt med lidt vand hvis der er flormelis på.
  4. Pynt kagen med guld, glimmer og stjerner.