Tropisk lagkage med gule frugter
Denne eksotiske kage med det varme udseende indeholder både ananas, mango og abrikos.
Tilberedningstid:
5 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mango/abrikosmousse
- 350 g mango
- 200 g friske abrikoser
- 1 stk. lime
- 0,5 stang vanilje
- 1,5 blade husblas
- 1 spsk. flormelis
- 1,5 dl fløde
- 1 smule orange farve
Ananasmousse
- 1 stk. ananas
- 150 g ananaskirsebær
- 5,5 blade husblas
- 75 g past. æggehvider
- 6 spsk. sukker
- 1-2 dl fløde
- 1 smule gul frugtfarve
Bunde
- 4 stk. æg
- 100 g sukker
- 1 stang vanilje
- 2 spsk. citronsaft
- 1 stk. lime (skal herfra)
- 115 g mel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 smule salt
- 40 g smør
Mango/abrikoskompot
- 1 smule kompot fra tidligere
- 1 spsk. flormelis
- 1 sjat limesaft
- 3 blade husblas
Tørrede ananasblomster
- 1 håndfuld tynde skiver ananas uden skræl
Gul glaze
- 2,5 blade husblas
- 110 g sukker
- 100 g sødmælk
- 120 g hvid chokolade
- 125 g mirror gelé
- 1 smule gul pastafarve
Overtræksmarcipan
- 200 g marcipan
- 100 g flormelis
- 35 g glukose
- 3 stk. gul, orange og rød farve
Desuden
- 20 stk. ananaskirsebær
- 1 sjat ananassaft til bundene
Fremgangsmåde
Mango/abrikosmousse
- Udblød husblas i koldt vand i 10 min.
- Mango, abrikos, limesaft og vanilje koges sammen i en gryde ved middelvarme i 10 min.
- Tag 150 g. fra, som skal bruges til mousse og gem resten til kompot.
- Blend de 150 g. mango-abrikos til en fin, glat puré. Kom husblassen i den varme puré og tilsæt flormelis og smag til - måske lidt mere flormelis.
- Kom lidt frugtfarve i og stil på køl et øjeblik.
- Pisk fløden til let skum og vend den forsigtig sammen med puréen og kom moussen i en halvkugle-form. (Jeg brugte Ø 8 cm)
Lav ananasmousse
- Ananas og ananaskirsebær køres gennem en frugtpasser så du får 3 dl ananassaft og 1 dl ananaskirsebærsaft.
- Sigt saften gennem en si og kog det ind til halv mængde (2 dl saft). Fjern urenheder fra saften.
- Tilsæt husblas og køl saften ned til stuetemperatur. Tilsæt lidt gul frugtfarve.
- Pisk æggehviderne en anelse. Herefter tilsættes sukkeret og pisk så til marengs.
- Pisk langsomt mens ananassaften hældes langsomt ned til marengsen.
- Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt med marengsen.
- Kom den i den ønskede form.
- Stil på køl/frys i ca. 15 min før du placerer mangomoussen ned i ananas-moussen (den store form).
- Lad den sætte sig helt.
Lav bunde
- Pisk æg, sukker og vanilje til en æggesnaps.
- Tilsæt citronsaft og limeskal.
- Sigt mel, bagepulver og salt i og vend det forsigtigt sammen.
- Til sidst vendes det smeltede smør i.
- Bages ved 175 grader i 15-20 min - i en 20 cm Ø form.
- Køl og del dem i 2 eller 3 alt efter hvor meget den er hævet op.
- Mango-abrikos-kompot
- Udblød husblas i ca. 10 min.
- Tilsæt flormelis og limesaft i den lune kompot.
- Blend det hele - dog ikke for fint. Tilsæt herefter husblas.
- Lad det køle indtil bundende er klar (dog ikke for længe, da kompotten vil sætte sig).
Tørrede ananas blomster
- Bages på en bageplade beklædt med bagepapir i 30 min. ved 125 grader. Herefter vendes de og bages igen i 30 min. Tør dem til sidst i muffins forme så de holder formen.
Gul glaze
- Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min
- Kog sukker og sødmælk i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet.
- Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande og tilsættes i den varme mælkeblanding.
- Kom husblassen i og tilsæt mirror gelé og farve.
- Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt stavblenderen kommes i uden af skabe lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden mens der blendes.
- Når den er ca. 35-40 grader, kan den hældes over kagen.
- Overtræksmarcipan:
- Hæld det hele sammen og del i 3 dele og kom en farve i hver del.
- Udrul hver farve til en lang pølse og sno de 3 farver sammen og udrul en bund, som passer til kagens størrelse.
Samling
- Bundene deles, og mango-abrikos-kompotten kommes imellem bundene i en kageform forret med kageplast.
- Mango-abrikos-moussen kommes i den store ananas-mousse, når den er klar til det (ananasmoussen må ikke have sat sig for meget, men heller ikke for lidt, idet den så vil falde til bunds).
- Når mousse-kuglen er klar og begge mousser har sat sig (sammen) hældes glazen ud over kuglen.
- Marcipanen rundes forneden om kagen som et bånd.
- Pynt med ananaskirsebær i hele kanten mellem marcipanbund og halvkuglen. På toppen pyntes kagen med en tørret ananasblomst med et lille ananaskirsebær i midten.