Trotter-gear med en lille smule svesker, og stegt bacon på ristet brød, er en smagoplevelse der skal prøves. (©DR)

Trotter-gear a la Fergus Henderson

Denne form for fars eller postej af grisetæer lavede James og Amad Price i programmet 'Spise med Price'. Opskriften er en opfindelse, som den berømte kok Fergus Henderson har lavet. Den er så lækker på en skive ristet brød.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 5-6 stk. grisetæer
    (gerne skåret højt på dyret)
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2-3 stk. porrer
  • 0,5 stk. selleri
  • 3-4 kviste timian
  • 1 l hønsefond (købe fond)
    (kan variere afhængig af gryde størrelse)
  • 37,5 cl maderia
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Grisetæerne skoldes, skrabes og renses grundigt, hvis ikke slagteren har gjort det.
  2. Alle urter renses og skæres i mindre stykker. Kom grisetæerne i en passende gryde, dæk dem med vand og lad det koge op til der danner sig skum. Hæld vandet fra og skyl grisetæerne. Kom dem tilbage i gryden sammen med urter og krydderier og hæld en halv flaske Madeira over dem. Top op med hønsebouillon til alt er dækket. Bring gryden i kog, skum af, og lad det simre roligt under låg i ca. 3 timer.
  3. Fisk derpå grisetæerne op og fjern alle de små ben. Der er mange af dem! Skær kød og svær i mindre stykker og kom det tilbage i gryden. Lad det koge yderligere ind uden låg til konsistensen er som en ragout. Smag til med salt og peber.
  4. Del op i mindre portioner og frys den ned i fryseposer. 

TIP: Trotter-gear kan bruges til mange ting. Prøv at riste lidt baconstykker i en pande, kom derpå et par skefulde trotter-gear ved samt lidt svesker og en sjat rødvin. Lad det simre lidt, smag til og kom det på ristet brød. Ikke dårligt. Trotter-gear kan også smagsætte diverse ragouter og er fx også fremragende i en vildt-pie, hvor kødet kan være lidt magert. Kan man ikke skaffe grisetæer, kan et par svineskanke bruges i en snæver vending.