Tunmousse er nemt og lækkert, og er en perfekt frokostret. Her er den serveret med avocado, lime og sprødt flutes. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Tunmousse med avocado og lime

Det er ren retro, nostalgi og mormormad, men denne opskrift på tunmousse holder altid. Opskriften er nem og hurtig at røre sammen, og skal da blot stå i køleskabet natten over. Tunmoussen er perfekt som forret eller som en let frokostret.

Skal stå i køleskab minimum syv timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Tunmousse

  • 2 dåser tun i vand
  • 200 g smør
  • 1 dl creme fraiche 18 pct.
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 stk. flute
  • 2 stk. tomat
  • 1 stk. lime
  • 2 stk. avocado
  • 1 stk. hovedsalat
  • 4 kviste dild

Dressing

  • 2,5 dl creme fraiche 18 pct.
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Hæld vandet fra tunfisken og mos tunen med en gaffel i en stor skål. Kom det blødgjorte smør op i skålen sammen med salt, creme fraiche og citronsaft. Brug el-piskeren til at røre det godt sammen.
  2. Læg et stort stykke madfilm ned i f.eks. en rugbrødsform og fyld tunmoussen i den, hvis den skal anrettes skåret i skiver. Man kan også blot hælde tunmoussen i en serveringsskål. Den skal trække i 7 timer før den serveres. 
  3. Anret tunmoussen på tallerkner og pynt med tomatbåde, limebåde, ½ avocado skåret i skiver og 1 spsk dressing. Læg et par friske dildkviste ved. Alternativt kan skålen stilles på et fad, hvor tilbehøret ligger og skålen med dressingen også står.

    TIP: Server tunmoussen med flutes eller hvidløgsbrød. 


Opskriften findes i samlingen

Lækre forretter og snacks til nytårsaften