Tunmousse er en skøn ret, som er nem at lave. Og så er det samtidig en billig ret at lave. (©DR)

Tunmousse med skyr og mascarpone

Tunmousse er en fantastisk ret, som har overlevet 1980'erne - simpelthen fordi det smager skønt og er nemt at lave. Tunmoussen kan være en frokostret eller en forret til gæsterne. Og så er den god i madpakken.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. rødløg
  • 50 g kapers
  • 1 dåse tun i vand (ca. 200 g)
    (ca. 200 g)
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. salt
  • 100 g skyr
  • 100 g mascarpone
  • 1 spsk. hakket frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Hak rødløget fint.

  2. Hæld vandet fra tunen, hæld den i en skål og mas den godt med en gammel, så den bliver most godt sammen.

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser, rør godt og smag tunmoussen til med salt og peber.

  4. Put tunmoussen i portionsglas eller en serveringsskål og stil den i køleskabet i minimum tre timer, inden den serveres

TIP: Server tunmoussen med sprød salat og brød.