Pandekager med skovbær og ahornsirup
I syvende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj bl.a. i Canada, hvor Nikolaj en morgen lavede denne lækre stak pandekager med friske bær og ahornsirup som en god morgenmad. Pandekagerne er særligt gode til brunch på en weekend morgen.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 0,5 l mælk
- 2 stk. æg
- lidt sukker
- 1 knivspids salt
- 1 tsk. bagepulver
- 25 g smør
- lidt smør til stegning
- 1 håndfuld friske blåbær
- 1 håndfuld friske brombær
- rigeligt ahornsirup til topping
Fremgangsmåde
- Kom mælk i en lille skål, og tilsæt æg, sukker, salt og pisk det godt sammen. Tilsæt mel og bagepulver og rør indtil der ikke er nogen klumper. Smelt smørret og rør i dejen.
- Smelt lidt smør på en lille pande og hæld en klat pandekage dej på. Steg gylden og vend. Forsæt sådan indtil alle pandekagerne er bagt af.
- Læg pandekagerne på tallerkener, fordel blårbær og brombær over og hæld masser af ahornsirup på toppen. Server!