Den lille kylling anrettes pænt på de glaserede gulerødder og den dertilhørende sauce. Kyllingen er blandt andet farseret med spinat, parmesan, ricotta og hvidløg. (©DR)

Udbenet farseret poussin med glaserede gulerødder

James Price har lavet en lidt italiensk inspireret fars af spinat og persille, som han har farseret en poussin med. Kyllingen ligger på et leje af glaserede gulerødder og serveres med en sauce, der er lavet på skroget af kyllingen. En lækker ret der imponerer!

Tilberedningstid: 1 time, 40 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

Poussin og fars dertil

  • 2 stk. poussiner
  • 500 g frisk spinat
  • 1 håndfuld friske brødkrummer
  • 40 g revet parmasan
  • 125 g ricotta
  • 1 stk. æg
  • 1 håndfuld hakket bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule revet muskatnød

Sauce

  • 2 stk. skrog fra poussinerne
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. gulerod
  • 0,5 stængel selleri
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 kvist timian
  • 4 dl vand
  • 25 g smør
  • 2 dl hvidvin

Glaserede gulerødder

  • 5-6 stk. gulerødder
  • 1 smule smør
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Lav poussin og fars dertil:

  1. Udben poussinerne ved at skære langs rygbenet og forsigtigt lade kniven følge skroget på begge sider. Pas på ikke at genneskære skindet ved brystbenet. Fjern også det øverste af lårbenet.

  2. Spinaten blancheres, knuges tør for væske og hakkes. Bland den derpå med de øvrige ingredienser til en fars. Hvis den virker for løs i konsistensen blandes lidt mere brødkrumme i.

  3. Fordel farsen i de to poussiner og luk til med kødnåle. Vend fuglene så sammenføjningen vender nedad. Der pensles med olivenolie og drysses med salt og peber.

  4. Fuglene kommes i en bradepande som lige rummer dem og sættes i ovnen på 220 grader i ca. 10 minutter. Derpå nedsættes temperaturen til 180 grader og der steges videre i ca. 15-20 minutter eller til kødsaften er klar når man stikker i et lår.

Lav dernæst sauce:

  1. Skrogene hakkes i mindre stykker og ristes i lidt olivenolie i en gryde sammen med løg, gulerod og selleri. Hæld et glas hvidvin på samt vand til det lige akkurat dækker.

  2. Tilsæt en suppevisk og lad fonden koge i 30 minutter.

  3. Si fonden og kog den ind til den smager intenst. Inden servering piskes lidt koldt smør i den og der smages til med salt og peber.


Lav til sidst de glaserede gulerødder:

  1. 5-6 gulerødder skrælles og skæres i passende stykker. I en gryde smeltes en klump smør og gulerødderne kommes i samt salt, peber og en tsk sukker. Sauter dem i nogle minutter og kom så vand på til det lige akkurat dækker gulerødderne.

  2. Læg låg på og lad dem koge til de begynder at give lidt efter når man stikker i dem.

  3. Fjern låget og lad vandet koge væk til gulerødderne er smukt glaserede.

Tip: De fleste retter bliver endnu mere indbydende af at blive anrettet fint tallerken. Lav en "rede" af glaserede gulerødder på hver tallerken. Læg en farseret poussin i hver rede og kom sovs ved. Drys gulerødderne med lidt finthakket persille.