Den lækre og friske brombæris er perfekt til en varm sommerdag. (Foto: Jesper Glyrskov ©DR)

Brombæris uden ismaskine

Tror du, at det kræver trestjernede kokkeevner at lave hjemmelavet is? Eller tror du måske, at det kræver et helt arsenal af køkkenmaskiner? Så tro om igen! Den her brombæris er nem at lave og kan laves helt uden en ismaskine.

Arbejdstiden er 30 minutter, men regn med, at det tager omkring seks timer, før isen fryser.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Is

  • 1/2 l piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk

Frugtpuré

  • 200 g brombær
  • 65 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Kog dine brombær op med sukkeret. Lad det simre i 10 minutter og si så kernerne fra. Kom det i en skål og lad det køle af.
  2. Pisk fløden til blødt skum og vend den kondenserede mælk i. Hæld det i en form og lav swirls med din puré. Stil så på frys.
  3. Tag isen op 10 minutter før, den skal serveres.