Kathjas klassiker fra Den Store Bagedyst. En ungarsk dobos-torta. (©DR)

Ungarsk Dobos-Torta

Denne kage smager lige så godt, som den ser ud til. Bundene er lagt sammen med en lækker chokoladecreme, og på toppen er der karamelglasur.

Kagen er bedst, hvis den står på køl natten over.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 8 stk. æg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 stang vanilje
  • 1 stk. økologisk citronskal

Creme

  • 450 g mørk chokolade
  • 450 g smør
  • 300 g flormelis
  • 8 stk. past. æggeblommer
  • 6 tsk. kakao
  • 1,5 tsk. kaffepulver
  • 1 stk. økologisk citronskal
  • 2 tsk. vaniljesukker

Karamelglasur

  • 200 g sukker
  • 1,5 tsk. smør
  • 2 dråber citronsaft

Fremgangsmåde

Lav bunde:

  1. Pisk æg, sukker og vanilje stift og skummende i ca. 10 minutter med håndmikser.

  2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen med løs hånd.

  3. Tegn på 7 stk. bagepapir en cirkel på 24 cm i diameter. Vend papiret.

  4. Fordel dejen på de tegnede cirkler på ca. 1 cm tykkelse.

  5. Bag bundende ca. 10 minutter eller til de er gyldne og brune i kanten, på 200 grader alm. ovn. 

Lav creme:

  1. Chokoladen smeltes over et vandbad og afkøles til den er ca. 25-30 grader.

  2. Smør og sukker piskes meget grundigt sammen. 

  3. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen, og til sidst kakao, kaffepulver, vaniljesukker og revet citronskal.

  4. Den afsvalede chokolade tilsættes under kraftig omrøring lidt efter lidt.

  5. Stil den i køleskabet for at sætte sig et stykke tid.

  6. Cremen fordeles nu på de 6 bunde i lige mængder.

  7. Gem den pæneste af bundende. Den skal pyntes med glasur af karamel. 

Lav karamelglasur:

  1. Bland sukker, smør og citron i en gryde. 

  2. Når massen er smeltet, hældes den over kagebunden.

  3. Skær bunden i lagkagetrekanter inden den størkner. 

Samling:

  1. Smør kagen op med resten af smørcremen og lav små rosetter fordelt ligeligt tilsvarende de trekanter, der er lavet med karamel.

  2. Læg karameltrekanterne på skrå, hvislende på cremerosetterne og slut af med en stor roset i midten.

  3. Lad kagen stå på køl. Helst til dagen efter. Så smager den bedst.