Den ungarske paprikagryde serveres med 'galuska' eller 'spätzle' og er god til aftensmaden i hverdagen. (©DR)

Ungarsk paprikagryde

Ungarsk paprikagryde eller på ungarsk pörkölt eller paprikash. Denne gryderet serveres med ungarsk galuska, som er en form for dumplings lavet på mel, æg, vand og salt. Perfekt til aftensmaden!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Paprikagryde

  • 800 g svinefilet
  • 150 g tørsaltet bacon
  • 1 spsk. svinefedt
  • 2-3 stk. løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 2 stk. røde pebre
  • 2 spsk. delikatesse paprika
  • 1 spsk. mel
  • 2 tsk. røget paprika
  • 4-5 dl svinebouillon
    (Alternativt kan hønseboullion også benyttes.)
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Galuska

  • 4 kopper mel
  • 4 stk. æg
  • 2 kopper vand
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Lav paprikagryde:

  1. Skær svinefileten i passende mundrette stykker. Skær bacon i fine strimler. Hak løg og hvidløg og skær de rensede røde pebre i helt tynde strimler. I en sauterpande brunes baconet i svinefedtet til det er gyldent, men ikke helt sprødt. Fisk det op og sæt det til side.

  2. Vend svinekødet i melet tilsat 1 spsk paprika samt salt og peber. Brun det i fedtet i sauterpanden og sæt det derefter til side. Kom evt. lidt mere fedt i panden og tilsæt derefter løg, hvidløg og rød peber. Sauter til grøntsagerne begynder at falde sammen. Drys resten af delikatessepaprikaen samt den røgede paprika over og lad det stege med i et par minutter under omrøring. (Pas på det - paprika brænder let på)

  3. Kom bacon og kød tilbage i panden og hæld fond på til det næsten dækker. Læg låg på og lad retten simre i 15-20 minutter. Imens laves galuska.

Lav galuska (el. spätzle, som det også hedder på ungarsk)

  1. Kom melet i en skål, rør æg, vand og salt grundigt i. Dejen må ikke være fast, men heller ikke for flydende. Bred dejen ud (evt. ved hjælp af en kagerulle) på et melet skærebræt og "skrab" små, tynde flager ned i en gryde med kogende, saltet vand. Når de kommer op til overfladen er de færdige.

  2. Vend spätzle i brunet smør inden servering. Kom creme fraiche i paprikagryden, lad den koge op og smag til med salt og peber. Server med galuska.