Unghane med cremet ricottafyld (©DR)

Unghane med ricotta

Trænger den sædvanlige kylling til lidt fornyelse? Her er opskriften på kylling med cremet ostefyld af ricotta og friskrevet parmesan, som er et sikkert familiehit.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. unghane
    (kylling eller lign. kan også bruges)

Ricottafyld

  • 1 bæger ricotta
  • 2 håndfulde friskrevet parmasan
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. usprøjtet citron
  • 1 håndfuld blandede krydderurter
    (fx basilikum, timian og oregano)
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bland ricotta med friskrevet parmesan, finthakket hvidløg, revet citronskal og finthakkede krydderurter. Smag blandingen til med salt og peber. 

  2. Parter hanekyllingen og løsn derefter skindet på hvert enkelt stykke. Læg en stor skefuld af ricottafyldet på hvert stykke kød, læg skindet henover igen og pres forsigtigt så fyldet fordeler sig. Drys skindet med salt og steg hanekyllingen i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter.