En eksotisk kage med smag af thailandske råvarer. (©DR)

Upside down ananaskage

En sød og aromatisk ananaskage, som vendes på hovedet efter bagning og afslører ringe af ananas. Kagen bagte Sara i Den store bagedyst 2018, hvor hun lod sig inspirere af Thailand og tilføjede kagen ingredienser som mango, chili og kokos.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Topping

  • 1 frisk ananas
  • 1 kiwi
  • 60 g smør
  • 50 g brun farin
  • ½ dl kokosmel

Kage

  • 115 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 fast mango
  • 1 stor, rød og mellemstærk chili
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 220 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker

Pynt

  • 50 g hvid chokolade
  • lidt sølvstøv
  • blomster af mangoskiver

Fremgangsmåde

Topping

  1. Skær 10 skiver ananas i 0,3 cm tykke skiver og udstik blomster. Udstik stokken og læg ananasskiverne på køkkenrulle på en bageplade og bag dem ved 160 grader varmluft i 10 min. 
  2. Dup blomsterne tørre.
  3. Smør siderne i din springformen med lidt smør. Læg blomsterne i bunden af en springform.
  4. Skær tre skiver kiwi i 0,5 cm. tykke skiver, og brug dem samme udstikker, som du har brugt til at fjerne stokken. Læg kiwistykkerne ned i tre af hullerne i ananassen. De fire resterende huller forbliver tomme.
  5. Smelt smør, sukker og brun farin i en gryde til sukkeret er smeltet, og hæld det over ananasskiverne. Drys kokosmel oven på.
  6. Sæt halve ananasskiver langs kanten.

Kage

  1. Smelt smørret og lad det køle lidt.
  2. Pisk sukker og æg i 5 min.
  3. Skær mangoen så du får 6-7 tynde skiver, som du skal bruge til blomster. Af resten bruges 50 g som skæres i små tern.
  4. Hak chili fint.
  5. Blend yoghurten med frisk ananas, så du har 2 dl i alt og rør det i dejen.
  6. Bland de tørre ingredienser i en skål, og sigt dem ned i blandingen. Tilsæt mango, chili og smør, og vend dejen sammen med en dejskraber.
  7. Hæld dejen over ananasskiverne. Sørg for at ananasskiverne bliver stående langs kanten.
  8. Giv springformen et vådt mavebælte på eller læg våde viskestykker rundt om formen.
  9. Bag kagen ved 170 grader i 50-55 min. De sidste 20 min. dækkes kagen med sølvpapir, så den ikke bliver for brun.
  10. Lad kagen køle 5 min. inden springformen tages af, så karamellen når at sætte sig lidt.
  11. Vend kagen ud på en rist og lad den køle.

Pynt

  1. Smelt den hvide chokolade og hæld den i et konet. 
  2. Læg bagepapir oven på billeder af sommerfugle og sprøjt sommerfugle. Lad sommerfuglene tørre mens de ligger bukket, så vingerne blafrer. Pensel med sølvstøv.
  3. Sprøjt små streger som kan bruges i mangoblomsterne.
  4. Når kagen er afkølet, lægges blomster af mango i hullerne på fire af ananasskiverne, og sommerfuglene sættes på kagen. 
  5. Udhul huller i siden af kagen i ananasringene og set blomster af mango ind.
  6. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2